Vízi Eb: „Ezért a meccsért jöttünk”; „Nem lesz szép játék” - szerb vélemények

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.26. 21:22
A margitszigeti férfi vízilabda Európa-bajnokságon már csak a döntő és a bronzmérkőzés van hátra. A mienk, mint ismert, a fináléban lesznek érdekeltek, amelyben Szerbiával találkoznak. A vasárnapi ellenfél szerint nem a szép játékra, hanem a védekezésre koncentrálnak majd a csapatok, Zsivko Gocics csapatkapitány pedig hozzátette, ezért az egy mérkőzésért, a döntő megvívásáért jöttek Budapestre – tudatta a Magyar Szó.

A magyar válogatott a csoportkörben 8–6-ra legyőzte a szerbeket, és az összes mérkőzését megnyerve jutott el a fináléig.

„Jól ismerjük egymást: a magyar csapat vállán nagyobb a teher, mivel saját közönsége előtt játszik, ezért nem lesz neki könnyű. Nyugodtnak kell maradnunk az egész mérkőzésen. A csoportküzdelmek során legyőztek bennünket, vasárnap nekünk kell annyira motiváltnak lenünk, mint amilyenek ők akkor voltak – idézi a Magyar Szó Szlobodan Nikicset, aki hozzátette, hogy a Montenegró elleni győzelem után, amikor a sírból, 1–5-ről és 4–8-ról hozták vissza a mérkőzést, az adrenalin miatt hajnali kettőig-háromig nem tudtak aludni, de szombat délutánra már mindenki megnyugodott, s a döntőre készül.

„Büszke vagyok, és nagy örömmel tölt el, hogy csapatkapitánya és tagja vagyok ennek az együttesnek, amely hihetetlen módon legyőzte Montenegrót. Egy mérkőzés maradt, pont az, amelyik miatt Budapestre jöttünk. Speciális mérkőzés lesz, nem lehet jósolni” – mondta ezt már csapatkapitány, Zsivko Gocics.

„Mindenki tudja közülünk, mit jelent Magyarország a vízilabdában. Ők és mi is egy kicsit megnyugodtunk a döntőbe jutással. Úgy gondolom, a hangulat fenomenális lesz, s teljes lesz a bizonytalanság a mérkőzés végéig. Nem hiszem, hogy szép megoldásokat látnak majd a nézők, mindkét csapat elsősorban a védekezésre koncentrál majd, támadásban meg amit Isten ad. Mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy aranyérmesek legyünk” – vélekedett Sztefan Mitrovics.

A vasárnap 20.30-kor kezdődő mérkőzésről élő, szöveges tudósítást olvashat a Nemzeti Sport Online-on!

31. VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST, MARGITSZIGET
A DÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (július 27.)

20.30: MAGYARORSZÁG–Szerbia

A 3. HELYÉRT (július 27.)
18.30:
Olaszország–Montenegró

Jegyvásárlás: jegyed.hu

AZ NSO AJÁNLJA:
MENETREND, A TORNA PROGRAMJA

A FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT EB-KERETE, PORTRÉK

A NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT EB-KERETE, PORTRÉK
JEGYRENDELÉS AZ EB-RE (JEGYED.HU)
AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG HIVATALOS HONLAPJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik