Női pólósaink már alig várják a hollandok elleni rajtot

R. B. B./SZ. A.R. B. B./SZ. A.
Vágólapra másolva!
2014.07.16. 11:59
null
A medencébe szálló kapitány a tapasztalat szerint jót jelent (Fotó: Mirkó István)
Szerdán 17.30-kor megkezdi szereplését a magyar női válogatott is a margitszigeti vízilabda Európa-bajnokságon. Az első ellenfél Hollandia lesz.

 

Előszeretettel emlegetik a külföldi csapatok, hogy a Hajós uszoda a vízilabda Mekkája/temploma/katedrálisa. Nos, ha ezt elfogadjuk – miért ne tennénk?! – egyértelmű, hogy a magyar női válogatott a katedrális egyik altemplomában edzett, másképpen a Császár-Komjádi uszodában.

A lányok persze egyelőre kevesebb pátosszal, ám annál nagyobb lelkesedéssel készülnek, hiszen kedden már csak egyetlen nap választotta el őket a hollandok elleni Európa-bajnoki bemutatkozástól. Ennek megfelelően a nagy úszásokon az elmúlt napokban már túlestek, így ezúttal néhány posztspecifikus feladaton túl a lövéseket gyakorolták, délután pedig az utolsó simításokat végezték el.

A centerek például a lövőfalat vették kezelésbe Tóth László irányításával, a védőket Németh I Zsolt instruálta, Merész András szövetségi kapitány pedig a kapusokat melegítette be, majd a kötélbe kapaszkodva csúszott ki a medence árnyékos sarkába. Csendben jegyezzük meg, amikor Merész legutóbb a vízben tűnt fel a tréning során, győzött a válogatott, ez pedig nem kevésbé jeles alkalomkor történt, mint tavaly, a világbajnokság bronzmeccsén.

„Mondhatnám, azért gyakorlunk itt, mert a medence tájolása megegyezik a Hajóséval, ám délután egészen másként süt majd a nap, a térféltől függően vagy a jobbszélső szemébe vakít, akinek a legtöbbet kell passzolnia, vagy a hátsó emberekébe, akik meg kapnák a labdát” – utalt még egy megoldandó helyzetre Merész, elvégre napszemüvegben azért mégsem lehet vízilabdázni.

Így esetleg az a verzió maradhatna, hogy a kapitány addig gyakoroltatja a lányokkal a különböző figurákat, amíg nemhogy álmukból felkeltve, már csukott szemmel is végre tudják hajtani, ugyanakkor az még senkinek sem vált hátrányára, ha nyitott szemmel játszott – vagy éppen nyitott szemmel figyelte a férfiválogatott Spanyolország elleni nyitó mérkőzését.

„Jó volt látni, milyen sokan mentek ki a fiúk meccsére, remélem, nekünk is szurkolnak majd ennyien. Hasznos volt megtapasztalni a hangulatot, hiszen megkezdődött az Eb, még ha nem is mi játszottunk – mondta Antal Dóra a találkozóról, amelynek tapasztalatait kedden megbeszélték a lányok. – Már mindenki tűkön ül, nagyon várjuk a szerdát, főleg mert itthon játszunk, tehát nem kellett sehová utazni. Mindenki teszi a dolgát, de kezdődhetne már a torna. Ami a felkészülést illeti, rendben vagyunk – régen rossz lenne, ha nem így állnánk –, ám kíváncsi leszek, az elvégzett munka mire lesz elég. Remélem a legjobbakat.”

Jegyvásárlás: jegyed.hu

VÍZILABDA EB, A NŐI TORNA PROGRAMJA, EREDMÉNYEK
1. FORDULÓ (július 16.)
A-csoport

13.00: Nagy-Britannia–Görögország
17.30: Hollandia–MAGYARORSZÁG (Tv: M1)
B-csoport
14.30: Olaszország–Franciaország
16.00: Oroszország–Spanyolország

AZ NSO AJÁNLJA:
MENETREND, A TORNA PROGRAMJA

A FÉRFI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT EB-KERETE, PORTRÉK

A NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT EB-KERETE, PORTRÉK
JEGYRENDELÉS AZ EB-RE (JEGYED.HU)
AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG HIVATALOS HONLAPJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik