Női vízi: magyar tornagyőzelem a Thétisz-kupán

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.06.22. 19:19
null
Két győzelem és egy vereség tornasikert ért a magyaroknak (Fotó: MTI-archív/Kovács Anikó)
Két győzelemmel és egy vereséggel az élen végzett a magyar női vízilabda-válogatott a görögországi Thétisz-kupán. A gólkirályi címet Keszthelyi Rita érdemelte ki tíz találattal.

 

Merész András csapata pénteken 19–6-ra verte meg a kínaiakat, majd 11–9-re a hollandokat, végül vasárnap 10–9-re kikapott a házigazdák együttesétől, de így is az élen végzett az athéni tornán. A szövetségi kapitány az értékelésében hangsúlyozta, hogy ezúttal nem az eredmény, hanem a játékelemek gyakorlása volt a fontos.

„Ennek a célnak abszolút megfelelt a torna, a játékosaim újabb tapasztalatokat szereztek – idézte Merész Andrást a magyar szövetség honlapja – A lányok egyre kellemetlenebb helyzetbe hoznak, hiszen nagyszerű egyéni teljesítményeket látok. Ez feladja majd a leckét a tizenhármas Eb-keret kijelölésekor.”

A magyar válogatott a hazatérést követően hétfőn már tovább is utazik Hajdúszoboszlóra, ahol a világligagyőztes amerikai válogatottal készül együtt. Csütörtökön Cegléden hivatalos felkészülési meccset játszik a két csapat, majd pénteken Balatonfüreden lehet mindkét nemzeti együttessel találkozni, a strandvízilabda-bajnokság aktuális fordulóján. Június 30-án utazik tovább Kirisibe a válogatott. Oroszországba tizenhárman mennek egy újabb rangos tornára.

NŐI VÍZILABDA
THÉTISZ-KUPA, 3. FORDULÓ
GÖRÖGORSZÁG–MAGYARORSZÁG 10–9 (1–2, 3–1, 2–3, 4–3)
A magyar gólszerzők:
Keszthelyi 3, Kisteleki H., Antal 2–2, KIsteleki D., Szücs
A torna további eredményei
Hollandia–Görögország 7–5
Görögország–Kína 18–8
Hollandia–Kína 10–2
A torna végeredménye: 1. Magyarország, 2. Hollandia, 3. Görögország, 4. Kína

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik