Férfi vízi: Angyal helyett Decker Á. - végleges Benedek Eb-kerete

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.27. 17:50
null
Decker Ádám a vb után az Eb-n is bekerült a válogatottba (Fotó: MTI)
Egy helyen változtatott a dubai világliga-ezüstérmes magyar férfi vízilabda-válogatotton Benedek Tibor szövetségi kapitány, aki péntek délután hirdette ki a budapesti Európa-bajnokságon szereplő együttesének névsorát. (A budapesti Eb jegyei a jegyed.hu oldalon rendelhetők meg.)





MAGYAR FÉRFIKERET A BUDAPESTI EB-RE
Kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila
Mezőnyjátékosok: Madaras Norbert, Vámos Márton, Hosnyánszky Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, Szivós Márton, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Tóth Márton, Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám
Változás egy helyen van: Angyal Dániel helyett Decker Ádám lesz az egyik bekk, azaz a világbajnoki aranyérmes óriás visszatér a csapatba. Benedek Tibor ezzel kapcsolatban a vlv.hu-n megjegyezte: „Danival nagyon elégedett voltam Dubajban, de úgy gondolom, Ádámmal még erősebb lesz a csapat.”

Ami az Eb-ig hátralévő időszakot illeti, Kovács Gábor pénteken elköszön a gárdától, míg a többi kerettag jövő szerdáig tart a kiválasztottakkal, ezután a válogatott elutazik a düsseldorfi tornára, és onnan visszatérve már csak az Eb-csapat gyakorol a viadal kezdetéig.

Benedek Tibor még elmondta, ezúttal szerencsére nem gyötrik olyan gondok, mint egy éve, amikor például Varga Dániel ujja miatt aggódott a fél ország, de természetesen készenlétben lesz a keret többi tagja, ha az Eb előtt bármi probléma adódna. A kapitány ugyanakkor reméli, minden rendben megy a rajtig, és azután is, hiszen, mint fogalmazott, „fölfelé ívelünk minden szempontból.”

A tavalyi világbajnok együttesből két játékos került ki, Bátori Bence és Bedő Krisztián, helyettük Erdélyi Balázs, illetve Tóth Márton a keret tagja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik