Férfi vízi MK: a Szeged 3 góllal nyert, búcsúztatta az Egert

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2013.09.15. 18:36
null
Az immár szegedi Nagy Viktor döntő érdemeket szerzett az egriek búcsúztatásában (Fotó: NS-archív, Tumbász Hédi)
Az A-HÍD Szeged 9–6-ra győzött a ZF-Eger ellen, és ezzel bejutott a négy közé a férfi vízilabda Magyar Kupában. A tegnapi egygólos vereség után Szivós Márton vezetésével diadalmaskodott a szegedi csapat, és készülhet a Final Fourra. A Vasas 14–10-re győzött az FTC ellen, így a tegnapi döntetlen után bejutott a legjobb négy közé, és ezzel kialakult a Final Four mezőnye, amelybe a Vasas mellett a Szeged, a Kaposvár és a Szolnok jutott be.

 

Minimális előnnyel a birtokában, de bizakodva érkezett a legutóbbi ob I-es idény bronzérmesének otthonába a bajnoki címvédő Eger, amelynek fellépésére félezren voltak kíváncsiak a vendéglátók nyitott medencéjének nézőterén.

A hazaiaknál három, a vendégeknél négy újdonsült világbajnok szerepelt, s a nyári barcelonai aranyérmesek közül elsőként Szivós Márton jeleskedett, aki vezetést szerzett a Szegednek. A háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter révén ötméteresből javítottak az egriek az első szünet előtt (2–1), Szivós második góljával viszont a második játékrész elején megléptek a Tisza-partiak 4–1-re.

Kettejük külön gólpárbaja folytatódott, ennek nyomán alakult 5–2-re az állás, majd a második negyed lezárásaként a szegediek játékosa negyedszer is betalált, ezúttal kilenc méterről vágta a labdát háríthatatlanul a vendégek kapujába (6–2). Ugyanő jeleskedett a nagyszünetet követően is, amikor – ötödször is eredményes lévén – 8–3-ra alakította az állást.

A vb-aranyérmes center, Hárai Balázs módosított 8–4-re a világbajnok csapattárs, és a szegedieknél remeklő Nagy Viktor kapuját bevéve, ám az érdemi egri feltámadás elmaradt, a Szeged összességében magabiztosan győzött 9–6-ra, s került a kupa legjobb négy csapata közé.

FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
A-HÍD-SZEGED–ZF-EGER 9–6 (3–1, 3–1, 2–2, 1–2)
Szeged, 300
néző. V: Molnár P., Vogel G.
SZEGED: NAGY V. – TÓTH M. 2, SZIVÓS 5, Kunac 1, Seman 1, Juhász Zs., Kiss Cs. Cs: Sánta, Hegedüs G., Jansik Sz., Molnár T., Decker Á., Vincze M. Edző: Vincze Balázs:
EGER: Bisztritsányi – Kovács Gábor, BIROS 2, Gór-Nagy, Bedő, Sántavy, Graham 1. Cs: Bundschuh, Hárai 1, Bátori, Salamon, Varga II Zs. 2, Lőrincz. Edző: Gerendás György
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 8/1
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
Kipontozódott: Salamon (16. p.)
Továbbjutott: Szeged (19–17)
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs:
– Elsősorban a védekezésünk működött sokkal jobban, mint szombaton. Kevés időnk volt közös felkészülésre. Elemeket ugyan gyakoroltunk, de ezeket nem tudtuk még összerakni, még azokat a kockákat sem, amelyek egyértelműek lennének. Egy nap alatt rendeztük a sorokat, megnéztük az első mérkőzést, leszűrtük a tanulságait, és abból próbáltunk készülni, ugyanis más szintű mérkőzésekkel nem lehet modellezni egy ilyen harcot.
Gerendás György: – Üdítő meccs volt abban a tekintetben, hogy végre nem az új szabályok meg a bírók kerültek középpontba. Reklamálgattunk, de úgy érzem, ez sokkal inkább a vízilabdáról, a válogatott formában lévő Nagy Viktorról, Szivósról és egy jó Szegedről szólt. És egy eléggé dekoncentrált, belealvó Egerről. Nyoma sem volt a tébolydának, a játékvezetők végre nem úgy működtek, mint a rossz rendőr, aki mindenáron hibát akar találni.

TEVA-VASAS–SZÉCHENYI BANK-FTC 14–10 (3–3, 3–2, 6–3, 2–2)
Komjádi uszoda, 800
néző. V: Marosvári, Petik
VASAS: Barabás – Angyal 1, FAZEKAS 1, DRASKO BRGULJAN 3, STEINMETZ Á. 2, Takács B., Csapó M. 2. Cs: SEDLMAYER 2, Német T. 1, Hőna 1, Manhercz Á. 1. Edző: Földi László
FTC: Gárdonyi – Martin 2, Bóbis, ROACH 3, SWIFT 2, SZABÓ BOTOND 2, Paján 1. Cs: Etédi, Francsics, Kolozsi, Major. Edző: Varga I Zsolt
Gól – emberelőnyből: 13/4, ill. 14/4
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/2
Kipontozódott: Német T. (22. p.), Paján (24. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Martin (24. p.)
Továbbjutott: Vasas (23–19)
MESTERMÉRLEG
Földi László:
– Ma is úgy játszottunk, hogy legyen esélyünk a továbbjutásra. Az első mérkőzéssel ellentétben most végig sikerült koncentrálnunk, fegyelmezetten játszanunk.
Varga I Zsolt: – Fiatal csapatom nagyszerűen küzdött, jobban kezdtünk, mint az első mérkőzésen, de sajnos sok olyan elkerülhető gólt kaptunk, melyek megroppantották a védekezésünket.

SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–DEBRECEN 10–5 (1–1, 4–1, 2–1, 3–2)
Szolnok, 300
néző. V: Németh A., Fekete B.
SZOLNOK: DECKER A. – S. MITROVICS 1, Hosnyánszky, Alekszics, Kis G. 2, Gocics, VÁMOS 2. Cs: Lévai (kapus), Tóth P., Vörös 1, Hangay Z., Jansik D. 1, PÁSZTOR 3, Török B. Szakmai igazgató: Kovács István
DEBRECEN: B. Mitrovics – Halek, Jokics, Chilkó, Süveges 1, WESZELOVSZKY 2, Busila. Cs: Palotás, Kállay, Marnitz G. 1, Misics 1. Edző: Varga Tamás
Gól – emberelőnyből: 7/4, ill. 9/3
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Busila (25. p.)
Továbbjutott: a Szolnok, kettős győzelemmel (25–11)
MESTERMÉRLEG
Kovács István:
– Jó hozzáállással játszottunk ezúttal is. A terveknek megfelelően készülünk, és szeretnénk októberre – mire a fontos rangadók és nemzetközi mérkőzések következnek – jó formába lendülni.
Varga Tamás: – Védekezésben olykor már jobb teljesítményt nyújtottunk, támadójátékunkon azonban meglátszik az összeszokottság hiánya.

KAPOSVÁRI VK–RACIONET HONVÉD 6–2 (2–0, 1–1, 1–1, 2–0)
Kaposvár, 150
néző. V: Dodog Sz., Csanádi Zs.
KAPOSVÁR: Szécsi – Kovács O., Berta 2, Dőry 1, Surányi, Juhász-Szelei 1, Benic. Cs: Győrvári, Szilvasán, Prikidánovics, Kincses 1, Kutasi, Gros 1, Lajkó. Edző: Fekete Szilveszter
HONVÉD: Gergely – Kovács P., Mátyás, Szőke, Kiss G. 2, Illés, Takei. Cs: Demeter, Borsos, Fülöp, Steinmetz B., Simon R., Tóth B., György. Edző: Vad Lajos
Gól – emberelőnyből: 7/0, ill. 9/0
Továbbjutott: a Kaposvár (15–11)
MESTERMÉRLEG
Fekete Szilveszter:
– Fegyelmezett volt a védekezésünk, jó egyéni teljesítményeket láttam. A szombati kilenc kilences döntetlen mindkét csapatból sokat kivett, ugyanakkor most rajtunk volt kisebb a teher. Örülünk a győzelemnek és a továbbjutásnak.
Vad Lajos: – Saját magunkat múltuk alul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik