Női vízilabda-világliga: győzelem a spanyolok ellen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.01.23. 21:42
A magyar női vízilabda-válogatott három góllal legyőzte a spanyolok legjobbjait a világliga szerdai csoportselejtezős nyitányán, Mataróban.

Merész András, a tavaly Európa-bajnoki bronzérmes és olimpiai negyedik helyezett nemzeti együttes szövetségi kapitánya a spanyolországi meccsre hét olyan játékost hívott be, aki szerepelt a londoni ötkarikás játékokon.

A szakvezető által a csapatépítés és az eredményesség szempontjából is fontosnak minősített 2013-as első hivatalos fellépésen a londoni nyári játékokon ezüstérmesként végzett együttes várt Takács Orsolyáékra, akik remekül kezdték az idényt, hiszen – a spanyol szövetség honlapjának híre szerint – 12–9-re megnyerték az idegenbeli összecsapást.

A sorozat folytatásaként a csoport harmadik tagjával, a világbajnoki címvédő görögökkel szombaton Egerben száll medencébe a magyar együttes. A trióból a legjobb kettő jut tovább az úgynevezett Szuperdöntőbe, amelyet Pekingben rendeznek meg június elején a selejtezők legeredményesebb nyolc válogatottjának részvételével.
NŐI VÍZILABDA-VILÁGLIGA
CSOPORTSELEJTEZŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Spanyolország-Magyarország 9–12
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik