Märcz Tamás is váltott: a Pro Reccónál folytatja pályafutását

Vágólapra másolva!
2008.06.02. 23:03
Benedek Tibor, Kásás Tamás és Madaras Norbert után újabb magyar légiósa lesz a következő szezonban az olasz bajnoki aranyérmet és Euroliga-címet is begyűjtő Pro Recco férfi vízilabdacsapatának. A 2008-09-es idényben Märcz Tamás is az olasz csapat kötelékéhez fog tartozni. A játékos két évre írt alá.
Märcz Tamás kétéves szerződést írt alá
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Märcz Tamás kétéves szerződést írt alá
Märcz Tamás kétéves szerződést írt alá
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Märcz Tamás kétéves szerződést írt alá

Märcz Tamás, Benedek Tibor, Kásás Tamás és Madaras Norbert. Nem a magyar válogatott kezdőcsapatának 4/7-e, hanem az olasz bajnok Pro Recco magyar légiója a következő szezonban. Merthogy a 33 éves klasszis is úgy döntött, az itáliai szupercsapatban folytatja pályafutását.

Ezzel hatra duzzadt a külföldi vendégmunkások száma a csapatnál, ám Benedek Tibor és a szerb Vanja Udovicsics már olasz állampolgár, míg Märcz és Kásás Tamás olaszosítása folyamatban van, így a kéttagú légióskontingenst Madaras Norbert és montenegrói Predrag Jokics alkotja majd.

Természetesen a kiváló képességű játékost több csapat is szerette volna soraiban tudni. Märcz a Nemzeti Sport érdeklődésére elmondta, a Nervi marasztalta, a Savona és a Brescia pedig szívesen leigazolta volna, ám ő mégis a világ egyik, ha nem a legjobb csapatát választotta.

„A bajnokságban is a kupában a következő idényben is favorit lehet a csapat. Az Euroliga idén sem volt egyszerű, a montenegrói és magyar együttesek is erősödnek, ott van a visszatérő Vujaszinoviccsal felálló Partizan meg a horvátok, szóval nehéz lesz a tripla-tripla, de áll a zászló” – válaszolta Märcz arra a kérdésre, hogy meddig tarthat a Recco egyeduralma.

Az olimpiai bajnok játékossal készült teljes interjút a Nemzeti Sport keddi számában olvashatják.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik