Összetűzésbe keveredett a rendőrséggel az olimpiai bajnok

Vágólapra másolva!
2007.11.23. 11:34
Több hírforrás szerint egy olimpiai bajnok sportoló keveredett összetűzésbe a rendőrökkel Budapesten, az Alagútnál pénteken hajnalban. Információink szerint két remek volt válogatott vízilabdázóról, Kósz Zoltánról és Petőváry Zsoltról van szó. A BRFK sajtóügyeletese úgy nyilatkozott, hogy nem a sofőr, hanem annak egyik utasa dulakodott az intékedő egyenruhásokkal. A verekedés azért tört ki, mert az autó vezetője nem akart bemenni vérvizsgálatra a rendőrkapitányságra, ezért a rendőrök a kényszerintézkedés mellett döntöttek.
Részlet az esetről készült videofelvételből
www.InfoRadio.hu
Részlet az esetről készült videofelvételből
Részlet az esetről készült videofelvételből
www.InfoRadio.hu
Részlet az esetről készült videofelvételből

Az MTI péntek délutáni jelentésében szerepel, hogy a BRFK közlése szerint az elsődleges szakértői vizsgálat alapján közepesen ittas volt annak az autónak a sofőrje, amelyet péntek hajnalban vontak intézkedés alá a rendőrök az I. kerületi Alagút utcában, és amelynek két utasa incidensbe keveredett a rendőrökkel.

A BRFK péntek délutáni közlése szerint a sofőr alkoholos befolyásoltságának mértékéről a végleges eredmény a jövő hét elejére várható.

A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőri intézkedés jogszerű és szakszerű volt - szögezte le a rendőrségi közlemény.

Hangos csetepaté zavarta meg péntek hajnalban a Lánchíd budai hídfőjéhez vezető alagút körüli házak lakóinak álmát. Egy rendőrautó megállított egy Opel Zafirát, és a hatósági személyek igazoltatták és szondát fújattak az autó vezetőjével.

A sofőr – úgy tudjuk, Kósz Zoltán vezette a kocsit – az alkoholteszt megtörténte után az esetről készült amatőr videófelvételen jól hallhatóan a következőt kiabálta a rendőrök felé:

„Ha négy szonda nem mutat semmit, akkor nem megyek be!”

Ezután nem csak a sofőr, hanem egyik utasa is beszállt a lökdösődésbe. A dulakodás során az egyik rendőrautóban is károk keletkeztek: behorpadt a lökhárítója, és a rendszámtáblája is leesett. Az autó utasát öt rendőr is alig tudta leteperni, mivel keményen ellenállt.

Felfüggesztették Kósz és Petőváry játékjogát

Ambrus Tamás, a PVSK-Füszért vezetőedzője és a pécsi vízilabda egyik irányítója felfüggesztette Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt játékjogát a péntek hajnalban a budapesti Alagút utcában történt incidens miatt.

"Nem játszanak a csapatban, amíg nem tudjuk meg pontosan, mi történt" - nyilatkozta az MTI-nek Ambrus Tamás. "Nem vagyok hajlandó azonosulni ilyen cselekedetekkel, nem erről szól a pécsi vízilabda. Nem szeretném, ha bárki összemosná a történteket azzal a munkával, amit Pécsett elkezdtünk, ahol sikerült három év alatt nemzetközi szintű csapatot kialakítani."

A péntek hajnalban a I. kerületi Alagút utcában történtek ügyében hivatalos személy elleni erőszak bűntettének gyanúja miatt indult nyomozás. Az igazoltatásra megállított gépkocsit - amelyben heten utaztak - a Sydneyben olimpiai bajnok, 40 éves Kósz Zoltán vezette, ő és Petőváry Zsolt (42) kezdett dulakodni a rendőrökkel. Az esetről péntek reggel több médiumban is felvételek jelentek meg, amelyeket egy szemközti ház lakója készített.
A felvételt készítő kommentárjaiban elhangzik, hogy a verekedőt gumibottal tuszkolták be a rendőrautóba. Többször hallható az utcáról „Mi van, Zsolt?!”, illetve „Hogy vagy, Zsolt!?” felkiáltás.

Több forrás is megemlítette, hogy az Opel sofőrje egy olimpiai bajnok volt. A videofelvételen elhangzik Kósz Zoltán neve a szemtanú szájából.

Információink szerint a másik sportoló – az említett „Zsolt” – Petőváry Zsolt, Kósz Zoltán barátja és csapattársa.

Az InfoRádió honlapjára feltöltött újabb felvétel tanúsága szerint valaki egyebek mellett a következőket kiabálta a rendőrök felé:

„Sydney olimpiai bajnokát földre teperitek. Szégyelljétek magatokat! (...) Gyurcsány Ferenc szabadon garázdálkodik az országban. (...) Szégyene vagytok az országnak! (...) Kivédte a világ szemét! A világ legjobb vízilabda-kapusát tepertétek a földre! Hogy lehet ilyen mocsokságot elkövetni. Ne dumáljál nekem! Szégyene az országnak! Rajtatok fog röhögni mindenki!”

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Nemzeti Sport kérdésére elmondta:

Két személyt állítottak elő a rendőrök az I. kerületi kapitányságon, és a meghallgatásukat követően mindkettőjüket elengedték.

Az autó vezetőjének a véralkoholszintjét vizsgálják, és az eredménytől függően indítanak vagy nem indítanak eljárást ellene.

A másik személy – vélhetőleg ez Petőváry Zsolt – ellen hivatalos személy elleni erőszak gyanújával feljelentést tett a rendőrség.

Utóbbi feljelentés elbírálására és az esetleges vádemelésre az ügyészség jogosult – tette hozzá a BRFK ügyeletese.

Természetesen mind Kósz Zoltánt, mind Petőváry Zsoltot megpróbáltuk elérni mobiltelefonon, azonban mindkettőjük készüléke ki van kapcsolva.

Kósz Zoltán 2000-ben Sydneyben olimpiai bajnoki aranyérmet nyert a vízilabda-válogatott kapusaként, 1997-ben Európa-bajnok, 1999-ben Világkupa-győztes volt.

Pályfutása nagy részét a Vasasban töltötte, majd védett a Ferencvárosban és a horvát Mladost Zagrebben is.

Jelenleg a Pécsi VSK NB I-es együttesében szerepel, és a női válogatotnál Godova Gábor szövetségi kapitány segítője.

Petőváry Zsolt fénykorában az ország egyik legjobb pólósa volt. A most 42 éves vízilabdázó 2004 óta szintén Pécsett játszik.

Sikerei között meg kell említeni a világbajnoki és a Világkupa-bronzérmet, a magyar bajnoki címet, a Magyar Kupa-győzelmet.

Volt gólkirály a magyar és az olasz bajnokságban, a válogatottban 220 alkalommal kapott szerepet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik