A délutáni gyengébb játék után ismét parádézott a Gerendás-csapat

Vágólapra másolva!
2007.10.12. 21:02
Nyolcgólos sikert aratott a Brendon-UPC-ZF-Eger férfi vízilabdacsapata az Euroliga, 2. selejtezőkörének, G csoportjában a Sabadell ellen. A spanyol gárda csupán a második negyedben tartotta a lépést Gerendás György együttesével.
Nyéki Balázs csapata egyik vezéregyénisége volt
Nyéki Balázs csapata egyik vezéregyénisége volt
Nyéki Balázs csapata egyik vezéregyénisége volt
Nyéki Balázs csapata egyik vezéregyénisége volt

Jól kezdett Gerendás György együttese a spanyol gárda ellen, és az első nyolc percben háromgólos előnyre ette szert, miután Kiss Csaba, Császár és Nyéki is betalált. Dicséri az egri polósokat az is emellett, hogy gólt ezidő alatt nem kaptak.

A második felvonásban szorosabbá vált a találkozó, a Sabadell játékosai összeszedték magukat, és Cercolos és Cuk is betalált ebben a negyedben, azonban a magyar bajnokság előző szezonjának bronzérmese is kétszer talált a kapuba, mindkétszer Nyéki Balázs volt eredményes, így az egriek háromgólos előnnyel vonulhatta a hosszabb pihenőre.

A „nagyszünet” után aztán mindent beleadott a Gerendás-legénység, hiszen nem lett volna jó, ha úgy járnak, mint az előző meccsen a Jadran ellen, ahol az utolsó negyedet kétgólos előnnyel kezdték, és mégis csak egy pontot szereztek.

Szóval nagyszerű játékot mutatott a magyar együttes a harmadik negyedben, és míg a spanyolok közül csupán Milan volt eredményes, addig az egriek közül Varga kétszer, míg Nyéki, Kiss Csaba és Binder egyszer volt eredményes, így a negyedik nyolc perc előtt hét volt az előnye Biroséknak.

A záró felvonásban aztán kilenc gól is esett, de ezt a negyedet is az EGER nyerte, és ezzel megszerezte második győzelmét az Euroliga G csoportjában

FÉRFI VÍZILABDA EUROLIGA, 2. SELEJTEZŐKÖR, 3. FORDULÓ

CN SABADELL - BRENDON-UPC-ZF-EGER 7-15
Góllövők: Milan 3, Cuk 2 Cercolos 1, Létay 1; Nyéki 4, Varga 4, Kiss Cs 2, Binder 2, Biros 2, Császár 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik