A vártnál nehezebben nyert hazai medencében az Eger a Fradi ellen

Vágólapra másolva!
2007.05.09. 21:30
Négygólos győzelmet aratott az Eger a magyar vízilabda-bajnokság 21. fordulójában a Ferencváros ellen. A 14-10-es végeredménnyel zárult találkozó legerdményesebb játékosa a négy találatig jutó Kiss Csaba volt. Nyert a BVSC, valamint a Szolnok együttese is.
Nyéki (4) ezúttal két góllal szomoríztotta egykori csapatát, Kiss a dupáláját szerezte
Nyéki (4) ezúttal két góllal szomoríztotta egykori csapatát, Kiss a dupáláját szerezte
Nyéki (4) ezúttal két góllal szomoríztotta egykori csapatát, Kiss a dupáláját szerezte
Nyéki (4) ezúttal két góllal szomoríztotta egykori csapatát, Kiss a dupáláját szerezte

Az Euroligától drámai körülmények közepette búcsúzó Eger ezúttal a Ferencváros együttesét fogadta a honi férfibajnokság huszonegyedik fordulójában.

A mérkőzés a vártnál nagyobb csatát hozott, a budapesti együttes végig szorossá tudta tenni a találkozót, a végén azonban a nagyobb játéktudás diadalmaskodott, és az Eger nyert 14-10-re.

A közepes színvonalú mérkőzésen a játékosok meglepően sok hibával játszottak, ez főleg a jobb pólósokból álló hazaiaknál volt meglepő.

Gerendás György csapatában ezúttal nem sziporkázott az utóbbi időkben válogatott formában játszó Nyéki Balázs sem, ám az egriek így is többször elhúztak három góllal.

A Fradi azonban nem adta könnyen a bőrét, Dávid és Kállay révén a végletekig tartotta magát. A 12:6-os kiállítási arány viszont túl nagy hátrány volt a zöld-fehéreknek, és nem tudtak meglepetést okozni.

A ferencvárosi vereséget követően a BVSC- UTE mérkőzésnek az volt a tétje, hogy melyik csapat előzi meg a forduló előtt a bajnoki tabella hatodik helyén álló Somossy-együttest.

Petrovics Mátyás alakulata ezúttal mind támadásban, mind védekezésben kevesebbet nyújtott ellenfelénél, így ez a „bravúr” a 14-11-re diadalmaskodó zuglóiaknak sikerült.

A játéknap harmadik mérkőzését Szolnokon játszották, ahol a Szentes volt a vendég. Mindkét csapat azért küzd, hogy elérje a kilencedik helyet, és ezáltal kedvező pozícióból induljon az alsóházi rájátszásban.

A zárónegyedben Veres Zoltán parádés védéseinek köszönhetően a hazaiak négy góllal nyertek, s ezzel megelőzték az OSC-t.

OB I, FÉRFIAK

21. FORDULÓ
BRENDON-FENSTHERM-ZF-EGER-FTC-APRILIA 14–10 (3–2, 3–3, 4–3, 4–2)
Eger, 400 néző. V: Kun, Székely B.
EGER: Decker A. – Nyéki 2, Marcz, Decker Á. 1., Kis G. 2, KISS CS. 4., Császár 1. Cs: Hegedűs, GÓR-NAGY 2, Mackeben, Matajsz, Bálint, Baco 2. Edző: Gerendás György, Tóth Kálmán
FTC: Németh – KÁLLAY 3, Vindisch 1, Benczúr, Zentai 1, DÁVID 4, Gulyás. Cs: Major 1, Kaszper, Vrezgó, Zoufal. Edző: Somossy József
Gól – emberelőnyből: 12/6, ill. 6/5
Ötméteresből: 1/0, ill. 2/2
Kipontozódott: Zoufal (27.), Dávid (30.)
MESTERMÉRLEG
Gerendás György: – Életem tíz legiszonyúbb mecsei közé sorolhatom a mait.
Somossy József: – Igyekeztünk azt játszani, amit a lehetőségeink megengedtek gusztustalan és sportszerűtlen körülmények között. Az Egernek nagyobb a respektje, de a kiállítási arány és a tizenhat kontrafault sokat elárul a mérkőzésről.
BVSC -UTE-ÓBUDA-ÚJLAK 14–11 (3–4, 4–1, 5–4, 2–2)
Szőnyi u., 250 néző. V: Németh, Szegi
BVSC: LABONCZ, Pecz 1, Szűcs L. 2 (1), Ambrus, Lázár, NÉMETH ZS. 2, SZABÓ B. 3 (1). Cs: Szabó P. 1, NITSOVITS 1, Kriszt 1, Persely 1, Simon 2. Edző: Vincze Balázs
UTE: BISZTRITSÁNYI, Debreczeni 2, Somogyi 2, Máthé, Sziklai 1, SUTI 4 (3), Borsós. Cs: Pelle (kapus), Olasz, Salamon, Szabó N., Kotszidisz, Vörös 2, Deme. Edző: Petrovics Mátyás
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 14/7
Ötméteresből: 2/2, ill. 3/3
Kipontozódott: Nagy S. (20. p.), Lázár (22. p.), Sziklai (30. p.), Simon (30. p.), Németh Zs. (32.)
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs: – Két sokra hivatott fiatal csapat közül az nyert, amelyik végig éretten tudott dönteni a fontos szituációkban.
Petrovics Mátyás: – Azokból a hibákból kaptunk ki, amikre felhívtam a figyelmet mérkőzés előtt.
SZOLNOKI FŐISKOLA VSC-LEGRAND–SZENTESI VK 10–6 (2–1, 3–2, 3–2, 2–1)
Szolnok, 200 néző. V: Bátori, Molnár P.
SZOLNOK: VERES – HANGAY Z 2, Csányi 1, HANGAY R. 1, Süveges, Pásztor 1, CSEH S. 3. Cs: Balogh 1, Kistamás, Mohi 1. Edző: Lukács Dénes.
SZENTES: HORVÁTH T. – Papp G., TORDAY 1, Döbrössy 1, Jaksa 1, Szabó T. 1 , Vígh R. Cs: Gábor 1, Józsa 1, Araczky, Németh D., Herczeg. Edző: Berki András.
Gól – emberelőnyből: 10/2, ill. 8/1
Ötméteresből: 4/3, ill. 1/1
Kipontozódott: Csányi (13.), Vígh (22.), Döbrössy (24.)
Kiállítva (cserével végleg): Pásztor (23.), Cseh S. (29.), Süveges (31.)
MESTERMÉRLEG
Lukács Dénes: – Nagyon örülök a győzelemnek, csapatunk mindent megtett érte.
Berki András: – Gratulálok a Szolnoknak, megérdemelten nyertek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik