Az Újpest ellen botlott a Vasas, jól hajrázott a Domino BHSE

Vágólapra másolva!
2007.04.25. 22:02
Hatalmas meglepetésre a TEVA VasasPlaket férfi vízilabdacsapata hazai pályán döntetlent játszott az Újpesttel. Majdnem megégett a Domino is, amely az utolsó percekben győzte le a Ferencvárost.
Varga Dániel három gólja kevés volt az angyalföldieknek
Czagány Balázs
Varga Dániel három gólja kevés volt az angyalföldieknek
Varga Dániel három gólja kevés volt az angyalföldieknek
Czagány Balázs
Varga Dániel három gólja kevés volt az angyalföldieknek

A Vasas játékosai az utóbbi időben meg sem közelítik őszi formájukat, de azt talán ők sem gondolták volna, hogy pontot vesztenek az Újpest ellen.

Bár 5–2-re is vezettek a második negyedben, a félidőre egyetlen gólra apadt a különbség.

A negyedik negyed közepéig arról szólt a találkozó, tud-e egyenlíteni az UTE, vagy kettővel ellépnek a házigazdák. Előbbi jött be: Debreczeni egy, már lejárt emberelőny után egalizálta az állást, ám Varga Dániel ezután ismét a Vasast juttatta előnyhöz.

Az utolsó percben Vörös vitatható szabaddobás-góljával – öt méteren kívül volt, vagy sem – újból egyenlő lett az állás, s erre már nem tudtak válaszolni az angyalföldiek.

A Ferencváros kispadján ezúttal a Szegeden piros lapot kapott Somossy József helyett Wiesner Tamás ült, és a megbízott edzővel nagyon közel álltak a meglepetéshez a vendégek.

A negyedik negyed közepén ugyanis még 10-8-ra vezettek köszönhetően Dávid és Vindisch négy-négy találatának. Ekkor azonban beindult a Domino, és két ötméteresnek is köszönhetően, ha nehezen is de hozta a kötelezőt.

VÍZILABDA ING OB I FÉRFIAK, 18. FORDULÓ

DOMINO BHSE - FTC-APRILIA 12–10 (2–4, 3–1, 3–4, 4–1)
Kőér u., 150 néző. V: Fekete B., Szegi
DOMINO: Gergely I., Szívós M. 1, BIROS 3, Bárány 2, Paján, KISS G. 4, Benedek. Cs: Fodor 1, Vári 1, Székely. Edző: Kovács István
FTC: Németh Zs., Gulyás, DÁVID Z. 4, Zentai, Benczúr, VINDISCH 4, Zoufal. Cs: Kaszper 1, Major, Vrezgo 1, Kállay, Radócz. Megbízott ezdő: Wiesner Tamás
Gól – emberelőnyből. 8/2, ill. 4/0
Ötméteresből: 3/3, ill. 3/3
Kipontozódott: Benedek (27. p.), Zoufal (29. p.)
Piros lap: Tóth I. (a Domino másodedzője, 21. p.)

TEVA-VASASPLAKET - UTE ÓBUDA ÚJLAK 8–8 (2–1, 4–4, 1–1, 1–2)
Komjádi uszoda, 200 néző. V: Székely Z., Petik
VASAS: JÓNÁS – VARGA DÁNIEL 3, Kovács R. 1, Steinmetz Á. 1, Mátyás, Hosnyánszky, Steinmetz B. 1. Cs: Kuncz, TÓTH M. 2, Heinrich, Kincses, Kelemen. Edző: Földi Lászó
UTE: BISZTRICSÁNYI – DEBRECZENI 2, Somogyi, Máthé 1, Sziklai, SUTI 2, Szabó Z. Cs: Szabó N. 1, Koszidisz, Vörös 1, Borsós, Deme, Olasz 1. Edző: Petrovics Mátyás
Gól – emberelőnyből: 9/2, ill. 7/1
Ötméteresből: 2/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Szilkai (20. p.), Kelemen (21. p.)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik