Bravúros Honvéd-siker Nápolyban

Vágólapra másolva!
2007.01.10. 20:36
Bravúros győzelmet aratott a Domino-BHSE vízilabdacsapata az Euroligában: Kovács István tanítványai 13-10-re győzték le a nagy rivális Posillipót Nápolyban, ezzel nagy lépést tettek a csoportelsőség megszerzése felé.
Benedek Tibor nagy részt vállalt a sikerből
Benedek Tibor nagy részt vállalt a sikerből
Benedek Tibor nagy részt vállalt a sikerből
Benedek Tibor nagy részt vállalt a sikerből

A magyar együttes kezdett jobban, Molnár Tamás meg is szerezte a vezető gólt. Igaz, az előnyt hamar behozta a hazai csapat, miután Nikola Janovics vízre pattintott lövése utat talált a kapuba.

Szívós Márton egy ziccerig kijátszott támadást váltott gólra, de Janovics szinte lemásolta előző gólját és újra döntetlen volt az eredmény. Benedek találatával azonban újra itt volt az előny, az első két percben öt gól esett.

Miután a következő támadást sikerült kivédekeznie a magyar csapatnak, Hárai Balázs szép gólja révén már kettővel vezetett Kovács István együttese.

Több kimaradt olasz helyzet után végül két perccel a negyed vége előtt sikerült bedobnia a harmadikat a nápolyi gárdának, Mattiello volt eredményes, miután egy szélről érkező lövést Gergely csak kiütni tudott. Sőt, Gallo gólja után máris egyenlő volt az állás.

A második negyed elején Benedek nyitotta meg a gólok sorát, a rutinos játékos középről lőtte ki a jobb sarkot. Az olaszok nem tudtak betalálni, megtette ezt helyettük Biros Péter, újra kettő volt a Domino előnye.Csak két perc húsz másodperccel a játékrész vége előtt vágott egy jó nagy gólt Udovicsics.

A Dominónak újra sikerült leadnia kétgólos vezetését, miután Postiglione lövésével szemben tehetetlen volt Gergely kapus. A magyar hálóőr utána nagyot védve akadályozta meg, hogy az olaszok a mérkőzésen először megszerezhessék a vezetést.

Félidőre 6-6-os döntetlennel vonultak a csapatok, a magyar együttes még a 11 kiállítást is elbírta, míg a játékvezetők a nápolyiak közül öt embert „szórtak” ki.

A harmadik játékrész ismét magyar góllal indult, ezúttal Biros volt eredményes, de Di Costanzo révén hamar egalizált a Napoli. Az üresen hagyott Benedek azonban a negyed vége előtt három perccel 8-7-re alakította az állást, majd Vári találata azt jelentette, hogy újra kettő volt a magyar előny. Di Costanzo szépített, így eggyel vezettek a mieink az utolsó negyed előtt.

Az utolsó játékrészben Buonocore egy újabb emberelőnyt kihasznált, ezzel elolvadt a magyar csapat kétgólos előnye, szerencsére Hárai góljával sikerült újra visszavenni a vezetést, majd Molnár is megszerezte második gólját.

Benedek gólja után először volt három a magyar csapat előnye, ez biztos vezetésnek tűnt két és fél perccel a vége előtt. Ugyan Udovicsics révén sikerült csökkentenie az olaszoknak a hátrányt, Kiss visszaállította a háromgólos különbséget, és a magyar csapat 13-10-re megnyerte a meccset. A Domino még azt is elbírta, hogy kétszer többet volt emberhátrányban ellenfelénél.

VÍZILABDA, EUROLIGA, D-CSOPORT

Posillipo (olasz) - Domino-BHSE 10-13 (4-4, 2-2, 2-3, 2-4)
Gólszerzők: Janovics 2, Udovicsics 2, Di Costanzo 2, Mattiello 1, Gallo 1, Postiglione 1, Buonocore 1 ill. Benedek 4, Molnár T. 2, Hárai 2, Biros 2, Szívós 1, Vári 1, Kiss G. 1.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik