A Szeged otthon esett ki

BAJZÁTH RAFAEL, KOZÁK JÁNOS, THÉKES ISTVÁN, VARGA CSABABAJZÁTH RAFAEL, KOZÁK JÁNOS, THÉKES ISTVÁN, VARGA CSABA
Vágólapra másolva!
2004.09.25. 22:35
Címkék
A férfi Magyar Kupa tulajdonképpen nyolcaddöntőnek is minősíthető csoportmérkőzéseivel indult meg a hazai vízilabdaidény az élvonalban. Más kérdés, hogy a négy vidéki helyszínen - Szegeden, Egerben, Szentesen, Szolnokon - szombaton lejátszott és vasárnap sorra kerülő találkozók még a 2003-2004-es idény utórengései, hiszen a férfi MK az elmúlt szezon sűrű programja miatt lett elcsúsztatva. A legkeményebb csoportban, az A jelűben a házigazda Szeged mindkét (szombati) rangadóját elveszítette, így már nincs esélye a nyolcba kerülésre. A továbbjutás kérdése még három csoportban nyitott.
Az NSO ajánlja:

Eredmények
Az NSO ajánlja:

Eredmények
Kezdjük a legérdekesebbel: a halálcsoportban, Szegeden a hazaiak mindkét mérkőzésüket elvesztették. Előbb az UTE leckéztette meg a Gyöngyösi-tanítványokat, majd az első nap zárómeccsén a Vasas is a házigazda fölé kerekedett. Ami egyben azt is jelenti, hogy a két fővárosi együttes a vasárnapi eredményektől függetlenül továbbjutott az A jelű kvartettből. Az athéni hősöket, a Steinmetz fivéreket is soraiban tudó angyalföldiek diadala a papírformát igazolta, annál váratlanabb az újpestiek hibátlan produkciója.
"Tizenkét hete készülünk, most először volt komplett a keretünk - kezdte értékelését Petrovics Mátyás, a lila-fehérek mestere. - A Szeged elleni meccsen elsősorban remek védekezésünknek köszönhetően nőttünk ellenfelünk fölé, Dávid, Suti, Kovács Róbert és Áts kiemelkedő teljesítménye is sokat nyomott a latban. Keményen dolgozunk tovább, mert elsősorban a bajnokságban, valamint a LEN-kupában szeretnénk maradandót alkotni. Ami pedig a Magyar Kupát illeti… Nos, minél tovább jutunk, annál komolyabban vesszük a küzdelemsorozatot. Biztos anyagi háttér, sokra hivatott utánpótláskorú játékosok tucatjai sorainkban - egyszóval mostanában van okunk a derűlátásra."
"Cáfolva minden híresztelést, a továbbjutás a célunk. A hét olimpiai bajnok hiányát természetesen megéreztük, de a bajnokcsapat többi pólósa és a fiatalok is képesek jó teljesítményre" - jelentette ki Egerben, az Ybl elleni, tízgólos sikerrel zárult találkozó után Kovács István, a Domino vezetőedzője. A nemzetközi szenior-úszóverseny miatt szokatlanul kora délelőtti kezdés viszont megzavarta a B-csoportban házigazda egrieket a másik meccsen. Az OSC 3-1-re elhúzott, igaz, Kiss Csabáék még az első negyedben átvették a vezetést, és tízgólos diadalt arattak. Gerendás György vezetőedző a tavaszról áthúzódó eltiltása miatt a díszpáholyból, alkalmi operatőrként figyelte a játékot, és elégedetten nyugtázhatta, hogy a sérüléséből felépülő Fülöp Gergely három góllal mutatkozott be új csapatában. Szécsi Zoltán is a fejére húzta a 14-es sapkát, annak rendje és módja szerint bemelegített, de a labdák hárítását átengedte Jászberényi Gábornak. A nap csúcspontja az esti Eger-Domino párharc volt, az 1200 néző igazi kupahangulatot varázsolt a tulajdonképpeni csoportdöntőre. A honvédosok Kovács kapus bravúrjai és Bárány gólerőssége révén a második negyedtől kétgólos előnyt szereztek. Az egriek nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, amely az utolsó percben sikerült, a végén Jászberényi meccslabdát hárított.
A délelőtti szemerkélő esőben a BVSC és a Szentes az esélyesek nyugalmával biztosan győzte le alacsonyabb osztályú ellenfeleit a C-csoportban. A hazaiaknál továbbra is hiányzott a két juniorválogatott, Juhász és Somogyi, továbbá a sérült Szabó Nándor. Az esti rangadón igen jól kezdett a Legrand. Berki centerből bravúrosan kétszer is betalált, a Vasutas-támadásokat Horváth rendre hárította, vagy ha ez sem volt elég, a kapufa segített. A második félidőben a hazaiak fáradni látszottak, a fővárosiak komoly erőfeszítéseket tettek az egyenlítésért, ami a befejezés előtt Szabó Gábornak sikerült is. A döntetlen miatt elvileg még a MAFC is továbbjuthat, jóllehet nem a fővárosi csapat lesz az esélyes a Szentes elleni vasárnapi derbin.
Szolnokon, a D-csoportban is még nyílt a negyeddöntőbe jutás kérdése. Például azért, mert a nyitó mérkőzésen rögtön bombameglepetés született: a nyári átigazolási szezonban alaposan megerősödött, nagy terveket szövögető másodosztályú pécsi együttes repülőrajtot vett a nála jóval esélyesebbnek tűnő, élvonalbeli szolnokiak ellen. Petőváryék előbb 3-0-ra, majd 5-2-re és 7-3-ra is vezettek, csak ezt követően kapcsolt és kapust is cserélt a szolnoki csapat, amely fokozatosan átvette az irányítást. A záró negyedben 8-7-re és 9-8-ra is vezetett, a végjátékban viszont Szlatenics lövése utat talált a szolnoki hálóba, így a hazaiaknak meg kellett elégedniük a döntetlennel. Azt nem lehet mondani, hogy edzőjük, Lukács Dénes elégedett lett volna tanítványaival: "Két negyeden át nem voltunk a vízben" - mondta bosszankodva. Kollégájának, Ambrus Tamásnak viszont fülig ért a szája: "Új emberek, új koncepció Pécsett. Elszántan és fegyelmezetten játszottunk, azt gondolom, nem a véletlen műve a pontszerzés. Négy új szerzeményünk mellé tehetséges pécsi illetőségű egyetemista játékosokat építettünk be a csapatba, úgy tűnik, erre a társaságra lehet alapozni."
Mivel a folytatásban az Euroligára készülő Ferencváros és később a Pécs is nagy különbséggel legyőzte a gyengécske Békéscsabát, majd a Ferencváros hatalmas vízi csatában 7-5-re verte a Szolnokot, a zöld-fehérek mellett a másik továbbjutó kiléte csak a vasárnap délelőtti mérkőzések után derül ki. ---- B ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik