Aranyközelben a Honvéd

CSURKA GERGELY, GULYÁS ATTILA, SZABÓ GÁBOR, SZÛCS ANDRÁSCSURKA GERGELY, GULYÁS ATTILA, SZABÓ GÁBOR, SZÛCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.05.08. 23:00
Címkék
Biros Péter azt nyilatkozta a pénteki második találkozó után, hogy a negyedik negyedben már nem volt miért hajtaniuk (a Vasas jelentős fölényben terelgette a labdát), s a pihenősebbre vett percek még jól jöhetnek a későbbiekben.
Nyilván arra célzott, hogy be kell osztani az energiát, figyelembe véve, hogy szombaton újra egymásnak feszültek a felek. Az emberek pedig úgy döntöttek, innen érdekes a párharc, legalábbis arról árulkodott a finálé nézőcsúcsa: mintegy kétezren döntöttek úgy, hogy a didergős időben a vízilabdával melegítik fel magukat.
A győzni akarás leginkább Bárányt fűthette, hiszen a Honvéd centere volt az egyetlen, aki mezítláb állt fel a medence szélére a bemutatásnál. A másik oldalon közvetlenül a kezdés előtt konstatálhattuk, hogy Németh Zsolt tapos a kapuban, mert – legutóbbi szerepeltetésekor Kásás Zoltán is elmondta – Kósz térde nem bírja a sorozatterhelést.
Az első percek aztán meglehetős nyugalomban teltek, nem akaródzott beindulni a gépezet. A kapcsoláshoz egy fór szükségeltetett, amelyet Fodor váltott gólra a negyedik percben, Madaras furcsa kiállítását követően pedig Bereczki növelte az előnyt. A kapusok csak amolyan könnyűlovassági lövegekkel néztek szembe, igaz Varga Tamás előnyből még szépített a negyedben.
Feltűnt Biros lövőkedve, más kérdés, hogy többnyire blokkolták, többek között ezért sem született sokáig gól a második felvonásban. A Vasasnál Madaras messze tempózott legjobb formájától (betegsége óta keresi a ritmust), és Gergely kétszer is két kézzel szedte le a labdáját. Megmozdult az állóvíz, midőn Varga Zsoltot szövegért végleg cserével kiállították, és az időkérést követően Vári másodjára behelyezte a kapuba a húzása után kipattanó labdát. Biros kapufán, majd Némethen landolóó labdáját már mindenki bent látta, ám a gólbíró nagyvonalúan jelezte, hogy semmi különös nem történt. Maradt az 1–3, Varga Tamás pedig már másodszor kapott rossz passzt Madarastól, végül Kásás átadásából belőtte az emberelőnyt. Utána azért volt egy-két szava csapattársához (2–3).
A harmadik periódusban tovább próbálkozott Biros és Madaras, de mindketten csak a kapufáig jutottak, és Mátyás ziccerben maradt alul Gergellyel szemben. Bereczki a 17. percben átlövésből kétgólosra növelte együttese előnyét, Paján pedig az utolsó előtti minutumban akciógólt szerzett – ami csodaszámba ment, lévén, az előtte született hat találatból öt emberelőnyhöz kötődött. Zárásként még egy szép jelenet: a center helyére beúszó Kásást Steinmetz Barna szolgálta ki, és a Vasas irányítója nem hibázott (3–5).

Fodor Rajmund (balra) tartja remek idény végi formáját, míg Madaras Norbert inkább szenvedett a meccsen (Fotó: Mirkó István)
Fodor Rajmund (balra) tartja remek idény végi formáját, míg Madaras Norbert inkább szenvedett a meccsen (Fotó: Mirkó István)
Fodor Rajmund (balra) tartja remek idény végi formáját, míg Madaras Norbert inkább szenvedett a meccsen (Fotó: Mirkó István)
Kifejezetten paprikássá vált a hangulat az utolsó felvonásban, Kósz például ültében összetörte a mellette álló széket. Később örömében tehette volna ugyanezt, hiszen a jól játszó Steinmetz Barna kipókhálózta a bal ficakot, s immár 4–5 szerepelt az eredményjelzőn. A piros-kékek amúgy rosszul álltak a fórkihasználás terén, hiszen tízből mindössze kétszer voltak képesek gólra váltani az előnyöket. Vindisch szakította meg a rossz sorozatot, egyúttal egyenlített, Fodor azonban szép lökettel válaszolt, s 36 másodperccel a vége előtt maradt még sansza a Vasasnak a hosszabbítás kiharcolására.
Molnárt ugyanis Fodor gólja után kiállították, igaz, percek után döntötték csak el, hogy emberelőny következik-e, vagy egyenlő létszám. (Tudniillik holt időben kellett kimennie végleg cserével a centernek.) Egy szónak is száz a vége: Varga Tamás a lécre bombázott, így a Honvéd egylépésnyire került az aranyéremtől. ---- S ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik