Vízi Eb: „Elbizonytalanítottuk őket, végre van közönség"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.21. 19:15
Illés Anna szerint remek védekezésünkkel elbizonytalanítottuk az olasz csapatot a belgrádi vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjében. Takács Orsolya szerint ezúttal hullámvölgy nélkül hoztunk le egy mérkőzést.

„Nagyon remélem, hogy holnap sem kell izgulni, nagyon kemény meccs lesz, de odatesszük magunkat. Nem mondanám visszavágónak, mert az első meccs egy tornán és a döntő az Európa-bajnokságon, teljesen más hozzáállást igényel. Nagyon szép teljesítmény, hogy csak három gólt kaptunk három negyed alatt egy Európa-bajnoki elődöntőben. Összeállt a védekezés, ez is adta meg az alapot, hogy támadásban nagyon szép gólokat lőjünk. Elbizonytalanítottuk őket, örülök, hogy az utolsó öt percben is fegyelmezettek voltunk, tanultunk az oroszok elleni hibából” – mondta a három gólt szerző Illés Anna.Illés Anna.

„Végre van közönség, persze, hogy feldobott minket. Nézi valaki élőben, ez nagyon jó, külön öröm, hogy vízilabdás lányok is vannak az Újpesttől és a szüleim is itt vannak.”

Takács Orsolya szerint ezúttal hullámvölgy nélkül hoztunk le egy mérkőzést.

„Meccsek óta arról beszéltünk, hogy ne legyenek kihagyásaink. Volt, hogy a harmadik, volt, hogy a negyedik negyedben jött a hullámvölgy. Most nem volt. Nem foglalkoztunk azzal, hogy most ítélnek nekik, több hátrányunk volt, de tettük a dolgunkat, Edina fantasztikusan védett.

„A meccset kipihenjük, aztán már este készülünk a hollandok elleni döntőre.”

A találkozót követően Bíró Attila szövetségi kapitány így értékelt az M4 Sportnak:

„Még nem értünk át a hídon, de már több mint a felén túl vagyunk. A lényeg holnap jön, de hasonló játékkal esélyünk lesz megverni a hollandokat. Jól védekeztünk, a támadás is jól működött, a mai mérkőzésről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Mentálisan erősek vagyunk. A meccs előtt is azt mondtam, hogy ez egy lelki tréning lesz, ha kibírjuk a nyomást. Minden egyes emberhátrány és védekezés lelki erőt fog adni a következő támadásra. Elvettük az olaszok kedvét a játéktól. Próbáljuk hideg fejjel játszani, amit tudunk, de ez nem mindig sikerül. Erre ma is volt példa, de nem lehetek elégedetlen. A cél az olimpiai kvalifikáció.”

VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
NŐK
ELŐDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–Olaszország 10–5 (2–1, 3–2, 3–0, 2–2)

Belgrád, 400 néző. Vezette: Alexandrescu (román), Koganov (azeri)
MAGYARORSZÁG: GANGL, Antal, KESZTHELYI 2, Garda, BUJKA 2, KISTELEKI H. 2, Szücs G. Csere: Takács O., Tóth I., Czigány D. 1, ILLÉS A. 3, Csabai
OLASZORSZÁG: Gorlero, Bianconi 1, Garibotti 2, Radicchi 1, Frasinetti, Di Mario, EMMOLO 1 Csere: Tabani, Aiello, Pomeri, Cotti, Queirolo
Gól – emberelőnyből: 8/1, ill. 13/1
MESTERMÉRLEG
BÍRÓ ATTILA, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Még nem értünk át a hídon, de már több mint a felén túl vagyunk. A lényeg holnap jön, de hasonló játékkal esélyünk lesz megverni a hollandokat. Jól védekeztünk, a támadás is jól működött, a mai mérkőzésről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Mentálisan erősek vagyunk. A meccs előtt is azt mondtam, hogy ez egy lelki tréning lesz, ha kibírjuk a nyomást. Minden egyes emberhátrány és védekezés lelki erőt fog adni a következő támadásra. Elvettük az olaszok kedvét a játéktól. Próbáljuk hideg fejjel játszani, amit tudunk, de ez nem mindig sikerül. Erre ma is volt példa, de nem lehetek elégedetlen. A cél az olimpiai kvalifikáció.

Hollandia–Spanyolország 9–9 (4–3, 2–3, 2–1, 1–2) – ötméteresekkel 6–5

KÉSŐBB
FÉRFIAK
ELŐDÖNTŐ
20.15: Montenegró–MAGYARORSZÁG (Tv: M4 Sport)

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája: a budapesti final sixre a jegyek még kaphatók ajegyed.huoldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik