Vizes vb: Sós Csaba szerint Gyurtának ki kellett volna hagynia a vb-t

Vágólapra másolva!
2017.07.28. 09:06
Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya az M4 Sportnak elmondta, szerinte mi állhat Gyurta Dániel sikertelen vb-szereplése mögött. A szakember úgy véli, az olimpiai bajnok és háromszoros világbajnok mellúszónak újra fel kellett volna építenie magát, amihez viszont idő kell.

„Ki kell mondani, hogy ez a szereplés nagyon sikertelen. Főleg azok után, hogy milyen magabiztosnak és bizakodónak tűnt. Egy tizenhetedik hely nagyon jó egy kezdőnek, de aki már háromszor volt világbajnok kétszáz mellen, annak ez nyilvánvalóan sikertelen szereplés” – mondta Sós Csaba, aki hozzátette, szerencsésebb lett volna, ha Gyurta nem indul el a hazai rendezésű vizes világbajnokságon.Sós Csaba, aki hozzátette, szerencsésebb lett volna, ha Gyurta nem indul el a hazai rendezésű vizes világbajnokságon.

„Nem egyszerű tizenhat-tizennyolc év után edzőt váltani. Volt már egyszer ilyen az életében, de az más helyzet volt. Akkor kölyökként ezüstérmes lett a kétezernégyes athéni olimpián, férfivá érett és vele együtt az izomzata is fejlődött. Sűrűbb lett a teste, mélyebben úszott, technikát kellett váltani – akkor is elment ezzel két év. Én mondtam neki, hogy egy új technika sikeres alkalmazásához most is kellene ennyi idő. Szerencsésebbnek éreztem volna, ha kihagyja ezt a világbajnokságot, és a jövő évi Eb-n indul el, felépíti magát a világbajnokságra és a tokiói olimpiára.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik