Bajban Argentína, Paul polip megint a németekre tippelt

Vágólapra másolva!
2010.06.29. 18:10
null
Paul ismét a németek sikerét jósolja (Fotó: Action Images)
Paul polip, az oberhauseni tropikárium legismertebb lakója ismét „megtippelte" a dél-afrikai világbajnokságon szereplő Németország következő meccsének eredményét: az állat a Nationalelf sikerét jósolja Argentína ellen. Diego Maradona aggódhat, Paul ugyanis eddig hibátlanul jelezte előre a németek eredményeit.

Mint beszámoltunk róla, az oberhauseni tropikárium egyik polipját a németek minden világbajnoki mérkőzése előtt felkérik, hogy „tippelje meg" a Nationalelf soron következő találkozójának eredményét.

A Paul nevezetű, Angliában született fejlábú elé két urnát tesznek a németek, illetve az adott rivális zászlójával megjelölve, amelyekben kagyló van, és amelyik urnát a polip kiválasztja, az a csapat lesz a győztes.

Paul eddig hibátlanul teljesített: előre jelezte a németek Ghána és Ausztrália elleni győzelmét a csoportban, valamint a szerbek elleni vereséget, majd jól tippelte meg, hogy a Nationalelf búcsúztatja Angliát a nyolcaddöntőben.

Nem is meglepő, hogy az eddig jópofa viccnek tartott dolgot most már egész komolyan veszik a németek, és a szurkolók megnyugodva konstatálták, hogy Paul ismét a német zászlót választotta, nem pedig az argentint.

A Nationalelfnek azonban várhatóan nem lesz könnyű dolga, legalábbis a polipnak ezúttal 45 percig tartott (az angolok vereségét néhány perc alatt megjósolta), hogy kiválassza a győztest. A tropikárium szóvivője szerint ez azt jelentheti, hogy hosszabbítás, esetleg tizenegyesek lesznek a találkozón.

A tropikárium szóvivője, Tanja Munzig egyébként cáfolta, hogy bármilyen trükköt alkalmaznának: a két urnát a FIFA által meghatározott pályaválasztói sorrendben teszik egymás mellé, ezért került Argentína a bal oldalra (Anglia a jobb oldalon volt a nyolcaddöntő előtti „jóslásnál”).

„Nincs semmilyen trükk, ugyanolyan a két urna, és az étel is benne, egyedül a zászlók különbözőek. És hogyan dönt Paul? Ez az ő titka” – mondta Munzig.

PAUL POLIP VIDEÓN

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik