Ajax: a kövér rokonok miatt nem kellett De Ligt az MU-nak – sajtóhír

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.11. 09:53
Az Ajax 19 esztendős csapatkapitányát vagy fél tucat európai élcsapat szeretné leigazolni a nyáron, köztük a Barcelona, a Juventus vagy épp a Liverpool. Lapértesülések szerint a Manchester United is versenybe szállt a 70-80 millió euróra becsült védőért, ám valószínűtlennek tűnik, hogy meg tudnák szerezni. Két évvel korábban még más lett volna a helyzet...

Matthijs de Ligtről csúnyán lemaradt a Man. United Forrás: Bleacher Report
Matthijs de Ligtről csúnyán lemaradt a Man. United Forrás: Bleacher Report

Matthijs de Ligtről csúnyán lemaradt a Man. United • Forrás: Bleacher Report

Matthijs de Ligtről csúnyán lemaradt a Man. United Forrás: Bleacher Report
Matthijs de Ligtről csúnyán lemaradt a Man. United Forrás: Bleacher Report

Matthijs de Ligtről csúnyán lemaradt a Man. United  •  Forrás: Bleacher Report

UP-info - utanpotlassport.hu Az ESPN beszámolója szerint az MU korábban simán leigazolhatta volna a játékost, ám végül letettek róla, mivel a családját megismerve úgy számoltak, komoly nehézségei lehetnek majd Matthijs De Ligtnek a versenysúlyával. Több családtagja is túlsúllyal küzd, ebből pedig arra következtettek a Unitednél, hogy a futballista is hajlamos lehet az elhízásra. 2017-ben végül ezért nem tettek érte ajánlatot.

De Ligt abban az esztendőben az Európa-liga-döntőjében pályára is lépett az MU ellen – 17 esztendősen végigjátszotta az Ajax által végül 2–0-ra elveszített finálét.

Korábban arról lehetett olvasni, hogy De Ligt követi csapattársát, a nyártól Barcelonában játszó Frenkie de Jongot és a katalán együttes futballistája lesz. Állítólag még egy anyagilag kedvezőtlenebb megállapodásba is belement volna, azóta viszont a Manchester City és a Liverpool is harcba szállt érte. Edwin van der Sar, az Ajax jelenlegi sportigazgatója a múlt héten úgy nyilatkozott, biztos abban, hogy a 19 éves védő nyáron távozik Amszerdamból és szerinte vagy Spanyolország vagy Anglia felé veszi majd az irányt.

De Ligt a 2018–2019-es évadban minden idők legfiatalabb csapatkapitánya lett, aki Bajnokok Ligája elődöntőben szerepelt. Emellett a Tottenham elleni fejes góljával az örökranglista negyedik helyére került, mint a legfiatalabb gólszerzők egyike a BL-elődöntőben.

Az ESPN megjegyzi, a Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer nyáron mindenképpen szeretne védőt igazolni, már csak amiatt is, mert az elefántcsontparti Eric Bailly szeretne távozni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik