Karate: 35 magyar versenyző indul a februári utánpótlás Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.10. 15:42
Címkék
Távolinak tetszhet jövő év februárja, ám ha „átszámoljuk”, már a legkevésbé sem tűnik oly messzi időpontnak, hiszen alig több mint nyolc hét múlva Európa-bajnoki érmekért küzdenek a korosztályos karatésok, köztük a mi fiataljaink is.

Jancsó Kornél utanpotlassport.hu Aalborgban indul érdemben a 2019-es karateszezon: február 8. és 10. között e dániai városban rendezik meg a kontinentális szövetség égisze alatt a kadét, a junior és az U21-es korosztály Európa-bajnokságát. A japán eredetű küzdősport sorszáma szerint 46. Eb-jére az első jelentkezések már megtörténtek – a viadal honlapjának tanúsága szerint az észtek és a liechtensteiniek voltak a legfrissebbek -, s már a mieink repülőjegyét is meg lehetne rendelni, hiszen a mögöttünk hagyott hét végén a honi karateszövetség (MKSZ) „névsort olvasott”.Jancsó Kornél utanpotlassport.hu Aalborgban indul érdemben a 2019-es karateszezon: február 8. és 10. között e dániai városban rendezik meg a kontinentális szövetség égisze alatt a kadét, a junior és az U21-es korosztály Európa-bajnokságát. A japán eredetű küzdősport sorszáma szerint 46. Eb-jére az első jelentkezések már megtörténtek – a viadal honlapjának tanúsága szerint az észtek és a liechtensteiniek voltak a legfrissebbek -, s már a mieink repülőjegyét is meg lehetne rendelni, hiszen a mögöttünk hagyott hét végén a honi karateszövetség (MKSZ) „névsort olvasott”.

Konkrétan az történt, hogy – az idei pontszerző versenyek, majd a maradék kérdőjeleket is eldöntő „szétcsapások” után– véglegessé vált azoknak a listája, akik Magyarországot képviselhetik az utánpótláskorúak dániai Európa-bajnokságán.

Az MKSZ által közzétett, 35 nevet tartalmazó lajstromból kitűnik, hogy csaknem teljes válogatott utazhat Aalborgba, s nem csupán egyéniben lesznek versenyzőink. A „szólistákon” kívül– a múlt évhez hasonlóan– megintindul magyar fiú katacsapat is, nevezetesen Mérő Bálint, Forgács Richárd és Csicsay Gergely triója igyekszik majd minél előrébb végezni közös formagyakorlatával.

Hármójuk közül Csicsay egyéniben is megmutathatja, mennyire hiteles a képzelt ellenfelekkel vívott harcban, s milyen mértékben képes az ítészek tetszését elnyerni katájával.

A küzdelemben színre lépők között a kadétoknál, vagyis a 14-15 éveseknél 11 magyar próbál szerencsét.

A juniorok korosztályában, tehát a 16-17 évesek mezőnyében szintén tizenegyen indulhatnak a piros-fehér-zöld színek képviseletében, köztükNguyen Hoang An, aki ez év elején

Az ifjúsági olimpián ötödik Baranyi Zsófia is indul a februári Eb-n Forrás: MOB
Az ifjúsági olimpián ötödik Baranyi Zsófia is indul a februári Eb-n Forrás: MOB

Az ifjúsági olimpián ötödik Baranyi Zsófia is indul a februári Eb-n  •  Forrás: MOB

Eb-bronzot szerzett a 68 kilogrammos súlycsoportban. A lányoknál a legismertebb név az 59 kilós Baranyi Zsófiáé, aki a 2016-os korosztályos Európa-bajnokságon ezüstérmes volt, az idei ifjúsági olimpián pedig ötödikként végzett.

A 21 éven aluliaknál – a változatlanság kedvéért – ismét csak tizenegy magyart jelölt a szövetség. A férfiaknál formagyakorlatban az idei Eb-n ötödik Forgács Tamás áll rajthoz, küzdelemben pedig a legnehezebbek között, vagyis plusz 84 kg-ban Janó Tamás szerepel, aki 2018-ban az ötödik helyen zárt a kontinensviadalon. A nőknél a 68 kilós, 20 éves Czagány Dóra a legmagasabban rangsorolt versenyzőnk, lévén nyert már érmeket korábbi korosztályos világversenyeken, a 2018-as oroszországi Európa-bajnokságon pedig ezüstéremig vitte az U21-eseknél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik