squ

Az U17-es és az U15-ös válogatott is elérte célját az Európa-bajnokságon  •  Forrás: squash.hu

UP-info – utanpotlassport.hu A csütörtöki egy győzelem, egy vereség után pénteken mindkét mérkőzését nyernie kellett a magyar válogatottnak ahhoz, hogy elérje elsődleges célját: bejusson a hollandiai U17-es csapat Európa-bajnokság legjobb nyolc együttese közé.

Farkas János szövetségi kapitány az Izrael elleni meccsre a Chukwu Hannah, Simon Dániel, Nagy Simon hármast nevezte. Hannah az első két szettben erődemonstrációt tartott, csupán egyetlen pontot engedett ellenfelének, 11 perc alatt nyerte meg a párharcát. Simon Dániel csak a második játszmát tette szorossá kihívójának, összességében simán kapott ki, Nagy Simon viszont felőrölte ellenfelét, és egyre magabiztosabban hozta a szettjeit. 2:1-re nyert Magyarország.

A walesiek ellen a nyolc közé jutás volt a tét. Chukwu Hannah átmentette jó formáját és három szettben nyert (a másodikban itt is csak egy pontot engedve), majd Takács Benedek következett, aki nagyot küzdött azért, hogy az első két játszmáját megnyerje. A harmadikat elvitte a walesi, de az is lehet, hogy Takács csak rápihent a negyedikre, amelyet négy pont különbséggel meg is nyert. Simon Dániel is kiélezett csatát vívott, ő is négyszettes meccset játszott, de csapattársainak köszönhetően belefért, hogy végül kikapjon.

A magyar csapat elérte célját, szombaton a második helyen kiemelt Csehország együttesével mérkőzik az 1-8. helyért folyó küzdelem első meccsén. Az idősebbekkel egy helyszínen és időben zajló U15-ös Eb-n a magyar csapat negyedik lett a csoportjában, és a folytatásban Svájccal találkozik a 9-16. helyért.

További korosztályos hírek SQUASHBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport