Kézi: nem pihentek az elmúlt napokban a fiú utánpótlás-válogatottak

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.03.17. 17:26
null
A serdülő fiú kézilabda-válogatott mindkét felkészülési meccsét megnyerte, az ifik egyszer örülhettek a portugálok ellen, a juniorok viszont nyeretlenek maradtak Franciaországban.

Két héttel a leányszakág hazai korosztályos kézilabda-válogatottjai után a fiúkon volt a sor, hogy találkozzanak: a csapatok edzőtáborba vonultak, aminek a programjába nemzetközi felkészülési mérkőzések is kerültek.

A juniorokra várt egyedül külföldi túra: a legidősebb utánpótlás-korosztály 2023-hoz hasonlóan idén is részt vett a franciaországi Tiby-kupán, ahol nem várt könnyű feladat a fiatalokra. A tavaly ősz óta Sótonyi László irányításával készülő csapat a négycsapatos torna elődöntőjében a dánok korosztályos legjobbjaival kerültek szembe: az északiak játéka ellen sajnos nem volt ellenszer, a félidőben 20–13-ra vezettek, a hátrányból a második harminc percben mindössze egyet tudott lefaragni a magyar együttes (24–30). A harmadik helyért a szlovénok következtek, akik a franciákkal szemben maradtak alul két nappal korábban. A szlovénok 4–0-lal kezdtek, a csapatunk viszont hamar ledolgozta a hátrányát, igaz, csak az egyenlítésig jutott el, fordítani nem tudott; a félidőre kétgólos hátránnyal vonultak a magyarok. A folytatásban fokozatosan húzott el az ellenfél, végül 26–31 lett a vége, így

a negyedik helyen végzett a Sótonyi-legénység.

Forrás: FFHandball/IconSport

A Gulyás István által vezetett ifjúsági fiúválogatott Lakiteleken edzőtáborozott a héten, amelynek végén kétszer is megmérkőzött a portugál csapattal: a fiatalok előbb 32–26-ra kikaptak, majd visszavágtak, a szoros első 20 perc után pedig elhúztak, és magabiztos sikert arattak (39–24); a magyarok legeredményesebbje mindkétszer Sikler Kristóf volt.

A serdülők Dunakeszin találkoztak kétszer a románok korosztályos együttesével: Szabó Levente csapata előbb 26–23-ra, majd góldús meccsen 46–30-ra múlták felül ellenfelüket.

(Kiemelt képünkön: a junior férfi kézilabda-válogatott a Tiby-kupán Forrás: FFHandball/IconSport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik