Kosár: Korompay Hunor belenőtt a vezérszerepbe a Vasas kadétcsapatában

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.02.03. 19:31
null
Meccsenként több mint 25 pontot átlagolt Korompay Hunor az U16-osok alapszakaszában, s ezzel a pontterméssel a Vasas Akadémia fiatal kosárlabdázója toronymagasan kiemelkedik a korosztályos bajnokság teljes mezőnyéből. Ugyanakkor a pasaréti fiatal elmondta, számára az egyéni sikereknél sokkal fontosabb, hogy az évad végén majd bajnoki címet ünnepeljen csapatával.

Január végén lezárult az alapszakasz a kadét fiú kosárlabda-bajnokságban, és a két kiemelt csoportot a címvédő NKA Pécs és a Budapesti Honvéd nyerte meg. Ugyanakkor kiemelkedő egyéni teljesítményekből sem volt hiány a 14 forduló során, ezek közül is az élre kívánkozik Korompay Hunoré, aki az ősszel szinte végig kiegyensúlyozott, remek formát mutatott. A Vasas Akadémia hátvéd-bedobója 27,9 pontot átlagolt mérkőzésenként, s ezzel az egész bajnokság legjobbjának bizonyult – méghozzá tetemes különbséggel, ugyanis a második helyen álló, bajai Hódos Patrik „megállt" 19,2 pontnál.

 akkor elsőéves kadétként még főleg a B-csapatban játszottam – kezdte Korompay az Utánpótlássportnak. – Szerencsére ezt a teljesítményt aztán át tudtam menteni az őszre is. Nagyjából egy évvel ezelőtt akadt egy nagyobb sérülésem, de azóta, hogy abból visszatértem, egyre jobban megy a játék, és ez leginkább talán a dobott pontokban mutatkozik meg.

Ez pedig még inkább meghozta az önbizalmamat, és azóta is igyekszem hasonlóan folytatni. Annak külön örülök, hogy az erősebb csapatokkal szemben is képes voltam felvállalni a vezérszerepet. Kijelenthetem, hogy pályafutásom eddigi legjobb alapszakaszát zártam! A korábbiakhoz képest jóval gyorsabbnak, dinamikusabbnak érzem magam a pályán, a labdavezetésem is sokat javult, magabiztosabb lettem ezen a téren, valamint a dobásban is előreléptem, bár talán abban a legkevesebbet – igazából a dobásom mindig is erősségem volt, szóval azzal nem volt nagy gond."

Korompay Hunor nagy célja, hogy a válogatottal ott legyen a nyári U16-os Európa-bajnokságon Forrás: PZKOSZ

Kárpáti Dániel tanítványa az ősszel az U16-os válogatottba is meghívót kapott, és többek között az ORV-n is részt vehetett a nyári korosztályos Eb-re készülő nemzeti csapattal. Hunor elmondta, nagy vágya, hogy ott legyen majd a kontinensviadalon, ám előtte még klubszínekben szeretne igazán nagyot alkotni társaival.

„Amikor legutóbb ugyanezzel a korosztállyal, a 2008-2009-esekkel szerepeltünk együtt, akkor két éve a Pécs mögött másodikok lettünk a serdülő országos döntőben.

(Kiemelt kép forrása: NKA Pécs)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik