Kézilabda: először találkoznak idén a korosztályos leányválogatottak

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.02.24. 13:42
null
Mindhárom korosztályos leány kézilabda-válogatottra világverseny vár 2024 nyarán; a csapatok először február végén találkoznak idén, az edzőtábor mellett pedig nemzetközi meccsek is várnak rájuk.

A korábbi évekhez hasonlóan 2023-ban is eredményes esztendőt zártak a hazai korosztályos leány kézilabda-válogatottak: a juniorok (2004-2005-ös születésű játékosok) Eb-t nyertek, míg az ifjúságiak (2006-2007) ötödikként zártak a kontinensviadalukon. A serdülők (2008-2009) sem pihentek, igaz, ők még „csak” a decemberi, lengyelországi ORV-n bizonyíthattak – hibátlan mérleggel szereztek aranyérmet.

Nem kérdés,

a fiatalok idén sem teszik alacsonyabbra a lécet; a közelgő megméretésekre a jövő hét elején kezdik meg a felkészülést, mindhárom korosztály edzőtáborba vonul.

A legfiatalabbak Kun Attila szövetségi edző vezetésével felmérésekkel kezdenek Balatonbogláron, majd az edzőtábor ötödik és hatodik napján, vagyis pénteken és szombaton is felkészülési meccset játszanak az osztrákok korosztályos legjobbjaival. A csapatunk a nyáron nyílt Európa-bajnokságon bizonyíthat majd: a svédországi megméretés július elsején kezdődik, a tét pedig a 2025-ös EYOF-kvalifikáció.

A serdülő lányok decemberben ORV-t nyertek Forrás: MKSZ

Az ifjúsági leányválogatott Szegeden készül hétfőtől szerdáig, csütörtökön pedig

Sepsiszentgyörgy felé veszi az irányt, hogy részt vegyen a Carpathy Trophyn.

Bohus Beáta által irányított együttes pénteken a lengyelekkel, szombaton a spanyolokkal, vasárnap pedig a házigazda románokkal méri össze az erejét. Fontos erő- és állapotfelmérő ez a nyári világbajnokság előtt, amit Kínában rendeznek meg augusztus 14. és 25. között.

Az utolsó utánpótlástornájuk előtt állnak a junior leányválogatott tagjai, akik a jövő héten a dabasi és az inárcsi csarnokban edzenek majd, csütörtöktől pedig az előbbi helyszínen csapnak majd össze

sorrendben a németekkel, a franciákkal és a dánokkal.

A mezőny erős, ugyanis a dán fiatalok vívták a Szilágyi Zoltán által irányított lányokkal a korosztályos Eb-döntőt, míg a franciák a 6., a németek pedig a 11. helyen végeztek a kontinensviadalon. Könnyen lehet, hogy ezekkel a csapatokkal a június második felében Észak-Macedóniában rendezendő vb-n is találkoznak majd a magyar kézisek.

(Kiemelt képünkön: Szilágyi Zoltán a tavalyi Eb-n Forrás: MKSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik