Kézi: Sztraka Dániel az NB I-re készül a négyszáz gólos szezon után

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.07.26. 08:54
Címkék
A múlt héten jelentette be a Nemzeti Kézilabda Akadémia férfi NB I-es csapata, hogy a következő idényben a juniorválogatott 18 éves irányítója, Sztraka Dániel is csatlakozik a kerethez. Kérdeztük őt a nemrégiben véget ért U20-as Eb-ről, előző klubjáról, a PLER-Budapestről, valamint az előtte álló feladatokról.

Nagyot fordult a világ a mögöttünk hagyott évadban Sztraka Dániellel: a PLER-Budapest kézilabdázója az ifjúsági bajnokságban huszonnégy meccsen 220 gólt szerzett, és ezüstérmet nyert, miközben valamennyi versenyt figyelembe véve négyszáz találat fölé jutott.Sztraka Dániellel: a PLER-Budapest kézilabdázója az ifjúsági bajnokságban huszonnégy meccsen 220 gólt szerzett, és ezüstérmet nyert, miközben valamennyi versenyt figyelembe véve négyszáz találat fölé jutott.

Sztraka Dániel több mint négyszáz gólt szerzett az elmúlt évadban, majd az U20-as Eb-n is helyt állt Forrás: EHF
Sztraka Dániel több mint négyszáz gólt szerzett az elmúlt évadban, majd az U20-as Eb-n is helyt állt Forrás: EHF

Sztraka Dániel több mint négyszáz gólt szerzett az elmúlt évadban, majd az U20-as Eb-n is helyt állt  •  Forrás: EHF

A nagyszerű idény után Sótonyi László szövetségi edző beválogatta a portugáliai férfi U20-as Európa-bajnokságra utazó keretbe, amelyben kitűnően helyt állt, miközben a válogatott az ötödik hellyel minden idők harmadik legjobb szereplésével tért haza a viadalról.

„Nagy élmény volt az Európa-bajnokságon játszani, boldog vagyok, amiért a csapat tagja lehettem – kezdte az Utánpótlássportnak a 18 esztendős irányító. – Sokat készültünk, és végül az elért helyezéssel is meg lehetünk elégedve. Persze, lehetett volna még ennél is szebb, ha jobban koncentrálunk bizonyos helyzetünkben. Megmutatkozott, hogy ezen a szintén már nem férnek bele ezek a rövidzárlatok, tíz-tizenöt perces rossz teljesítménnyel már elmegy a mérkőzés. Nekem személy szerint a portói volt az első nagy nemzetközi tornám, éreztem, hogy a riválisok gyorsabbak, technikásabbak, erősebbek voltak a korábbi ellenfeleimnél. Nem nagyon szoktam izgulni a meccsek előtt, de most, amikor felvettem a címeres mezt, bevallom, volt bennem némi drukk.”

A pályafutását Szigetszentmiklóson kezdő ígéret hosszú idő után hagyja el a PLER-t, és nem is sikerült rosszul a búcsúja.

A 18 játékos az ősztől már az élvonalban irányíthat Forrás: EHF
A 18 játékos az ősztől már az élvonalban irányíthat Forrás: EHF

A 18 játékos az ősztől már az élvonalban irányíthat  •  Forrás: EHF

„Az előző szezonnal teljesen elégedett vagyok, nagy öröm számomra, hogy ilyen sokszor betaláltam, ezzel tudtam segíteni a csapatot, az ifi bajnokságban ráadásul másodikak lettünk. Sok barátot szereztem ott, remekül éreztem magam az elmúlt hat-hét évben, de a pályafutásom érdekében most váltanom kellett, profi sportoló szeretnék lenni, ehhez pedig az NB I-ben kell szerepelnem.”

A megérdemelt első osztályú szerződés után szeptembertől tényleg a legjobbak között próbálhatja ki magát. Ismerősökből nem lesz hiány, sok juniorválogatott csapattársával szerepelhet együtt.

„Örültem a megkeresésnek, már várom a szezonrajtot. Boldog vagyok, amiért Sótonyi László lesz az edzőm, és tőle tanulhatok tovább. Ez már más szint lesz, biztosan nem lesz annyi gólom, mint a múlt idényben, a legfontosabb, hogy sok játéklehetőséget harcoljak ki magamnak. A célunk, hogy a NEKÁ-val a középmezőnyben, akár kicsit feljebb végezzünk, a válogatottal pedig felülmúljuk a mostani szereplést, vagyis a top négyben zárjuk a jövő nyári U21-es vébét.”

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik