Kosárlabda: kihirdették a debreceni U19-es leány-vb résztvevőit

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.03.11. 11:59
Címkék
Hivatalossá vált, hogy augusztusban melyik tizenhat U19-es leány kosárlabda-válogatott küzdhet meg Debrecenben a világbajnoki trófeáért.

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) hivatalos közleményében hirdette ki az idei fiú és leány U19-es világbajnokság résztvevőit. Előbbi világeseményt a lettországi Rigában rendezik majd, míg utóbbi torna házigazdája Debrecen lesz augusztus 7. és 15. között.

Debrecenben talál gazdára az U19-es lányok vb-trófeája Forrás: fiba-com
Debrecenben talál gazdára az U19-es lányok vb-trófeája Forrás: fiba-com

Debrecenben talál gazdára az U19-es lányok vb-trófeája  •  Forrás: fiba-com

A két 16 csapatos világbajnokságon összesen 22 ország képviselteti magát. Miután 2020-ban a koronavírus-járvány miatt csak Afrikában rendeztek kontinenstornát, a helyeket a világranglista alapján osztották ki. Az U18-as Afrika-bajnokságról egyébként a fiúk között Mali és Szenegál, a leánymezőnyben Mali és Egyiptom kvalifikálta magát a vb-re.

A debreceni világbajnokságon mellettük Ausztrália, Kína, Japán és Korea válogatottja vesz részt az ázsiai/óceániai területről, az amerikai kontinenst USA, Kanada, Brazília és Argentína fiataljai képviselik, míg Európából Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Oroszország, Csehország és a rendező Magyarország nemzeti csapata lesz érdekelt.

A FIBA a csoportok sorsolásának időpontjáról később tájékoztat.

További korosztályos híreinkKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik