Kosárlabda: a 17 éves Paár Márk a kemény munkában hisz

K. B. utanpotlassport.huK. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.12.20. 19:13
Címkék
Az U20-as és a juniorbajnokságban egyaránt kiemelkedő teljesítményt nyújt a Kaposvári KK kosárlabdázója, a mindössze 17 éves Paár Márk, aki már a felnőttélvonalban is bemutatkozott.

„Kilencévesen, Kaposváron kezdtem kosárlabdázni, és olyannyira magával ragadott a közeg, hogy maradtam. Előtte teniszeztem, de nem tetszett, hogy egyedül kell helytállnom, csapatban jobban dolgozom. Ráadásul egyből ráéreztem a labdára, lépésről lépésről fejlődtem, és szerencsére mindig a jobb játékosok között tartottak számon. Rengeteg nevelőműhelybe kaptam már meghívót, én azonban maradok, hiszen mindent megkapok Kaposváron, szeretem a csapatot, a társaimat és az edzőket”− meséli a Kaposvári KK 17 éves kosárlabdázója, Paár Márk.„Kilencévesen, Kaposváron kezdtem kosárlabdázni, és olyannyira magával ragadott a közeg, hogy maradtam. Előtte teniszeztem, de nem tetszett, hogy egyedül kell helytállnom, csapatban jobban dolgozom. Ráadásul egyből ráéreztem a labdára, lépésről lépésről fejlődtem, és szerencsére mindig a jobb játékosok között tartottak számon. Rengeteg nevelőműhelybe kaptam már meghívót, én azonban maradok, hiszen mindent megkapok Kaposváron, szeretem a csapatot, a társaimat és az edzőket”− meséli a Kaposvári KK 17 éves kosárlabdázója, Paár Márk.

Paár Márk remekül teljesít az U20-as és juniorbajnokságban Forrás: delfinek.hu
Paár Márk remekül teljesít az U20-as és juniorbajnokságban Forrás: delfinek.hu

Paár Márk remekül teljesít az U20-as és juniorbajnokságban  •  Forrás: delfinek.hu

A jelenleg is zajló évadban mutatott teljesítménye alapján nem meglepő, hogy az ország szinte minden pontjáról megkeresték már: a juniorok között nyolc meccsen 27.3 pontot, 8.4 lepattanót, 4.9 gólpasszt átlagol, amely 32.4-es hatékonysági mutatóhoz elegendő, míg az U20-as első osztályú bajnokságban hat párharcon 16.3 pontot, 5.7 lepattanót, 2.8 asszisztot átlagol. Ennek is lehetett az eredménye, hogy a Szolnoki Olajbányász ellen december 3-án debütálhatott az NB I/A csoportos bajnokságban: két percet töltött a pályán.

„Egyre jobban megy a játék. Persze ebben sokat segít az is, hogy immár százkilencvenhat centiméter magas vagyok, egyre magabiztosabban dobok, ráadásul a lepattanózásban és a gólpasszokban is hatékonyabban teljesítek. A kemény munkában hiszek, ez a titkom. Már tavaly is együtt edzhettem a felnőttekkel, és boldog vagyok, hogy bemutatkozhattam az első osztályban;izgultam, de a társaim biztatásának hála rögtön feloldódtam. A célom az, hogy minél több játékpercet harcoljak ki a nagyok között. Ennek elérése érdekében sokat kell erősödnöm és gyorsulnom, emellett stabilabban kell védekeznem.”

Márk amondó, jelenleg a Kaposvár juniorcsapata a legütőképesebb a maga versenyében.

„Mindenképpen szeretnénk bejutni az országos bajnoki nyolcas döntőbe, és szerintem ez menni is fog. A felnőttek és az U20-asok között az a célunk, hogy a lehető legtöbb meccset megnyerjük. Nagyon megterhelő a koronavírus-járvány idején játszani: immár a harmadik hete kell hét nap alatt három meccsen részt venni.”

Noha Paár az U16-os válogatott keretében helyet kapott már, korosztályos Európa-bajnokságon még nem szerepelhetett− lévén, hogy az idén a pandémia miatt az összeset törölték. Reméli, hogy 2021-ben U18-asként megtapasztalhatja, milyen érzés kontinenstornán képviselni a magyar színeket.

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik