Hosszú Katinka idén nyolc számban indul a rövid pályás vb-n (Fotó: Tumbász Hédi) – AZ ESEMÉNYEN KÉSZÜLT GALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

A 25 méteres medencében 13-szoros vb-aranyérmes magyar sztár szerdán a Duna Arénában tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a két évvel ezelőtti vb-hez képest négy számmal kevesebbet vállal a kínai Hangcsouban, a gyorsúszó számokban nem nevezett.

Hosszú és edzője, Petrov Árpád a nyáron kezdték meg a közös munkát, s azt tervezték, hogy a glasgow-i Európa-bajnokságot követően lefaragnak a 29 éves sportoló korábbi „hihetetlen” mennyiségű munkájából, ám nem jártak sikerrel. Hosszú szavai szerint ugyanis hiába próbálta adott esetben növelni a tréningek intenzitását és erejét azok hosszának rövidítéséért, a szervezete rövid időn belül ehhez is hozzászokott, ezért gyakorlatilag újra ugyanannyit kellett dolgoznia, mint korábban.

Az elmondottakat bizonyítja, hogy szerdán a napi edzésprogramja hatodik órájában találkozott a sajtó képviselőivel, akiknek arról is beszámolt, hogy gyorsan megtalálták a közös hangot új trénerével – aki júliusban lett az edzője, s vette át korábbi edző férje, Shane Tusup feladatait –, többek között ennek is köszönhető, hogy az időeredményei is lassan közelítenek a legjobb formájában elértekhez. Hozzátette, természetesen az a célja, hogy a tokiói olimpiáig egyre közelebb kerüljön saját maga legjobbjaihoz, így többek között a 400 és 200 méter vegyes világcsúcsához, amihez – mint mondta – kőkemény munkára van szükség. Kiemelte ugyanakkor, hogy állóképességben, munkabírásban jó formában érzi magát, s a regenerációja sem lassult le.

Zárásként Hosszú az éppen szerdán megjelent sajtóhírre is reagált, nevetve megjegyezve, hogy ha valóban Budapesten lesz a 2025-ös vizes világbajnokság, elképzelhető, hogy valamelyik számban még rajthoz áll.

Az idei rövid pályás vb december 11-én rajtol Hangcsouban.