Hosszú Katinka volt az esemény díszvendége Kolozsváron (Fotó: Sebastian Simion)

A Babes-Bolyai Tudományegyetem Testnevelési és Sport karának uszodájában Hosszú Katinkának főleg gyerekekből álló erdélyi rajongóhadának aláírás-ostromát is becsülettel állta, majd közönségtalálkozón válaszolt kérdéseikről. A helyes táplálkozástól kezdve szóba került az úszósztár motivációja, napi időbeosztása, edzésmennyisége és jövőbeni tervei is.

„Napi huszonnégy órában élsportoló vagyok. Nehéz mindig az ország Hosszú Katinkája szerepben élni, de amikor látom a gyerekek szemében a csillogást, akkor nagyon jó Hosszú Katinkának lenni” – mondta a magyar úszóklasszis, elárulva, hogy kedvenc érmei a 2017-es budapesti világbajnokságon, magyar közönség előtt szerzett aranyak. Hosszú távú terveiről azt árulta el, hogy nemcsak a jövő évi tokiói olimpiai győzelmet célozza meg, hanem akár a 2024-es ötkarikás szereplést is.

A végén a szárazföldi edzésekkel kapcsolatos tanácsokat adott egy 12 éves úszókislánynak. Kolozsvári fellépése után szombat délután Hosszú Katinka a Böjte Csaba atya által működtetett Szent Ferenc Alapítvány dévai gyerekotthonát látogatta meg.