Hosszú Katinka egyre jobb formát mutat (Fotó: MÚSZ)

Már a tavalyi esztendő utolsó hónapjaiban is el-elhangzott a kijelentés, miszerint visszatért Hosszú Katinka, ám akkor még inkább csak óvatosan, alig-alig hallhatóan fogalmazták ezt meg néhányan.

Mára már biztosan, és annál hangosabban mondhatjuk ki és írhatjuk le: visszatért Hosszú Katinka!

Hosszú Katinka a Golden Tours-sorozat marseille-i állomásán valami elképesztőt alakít – már pénteken nagyot dobott a háromszoros olimpiai bajnok, hiszen 400 vegyesen az idei világranglista élére ugrott a 4:33.83-as idejével (előtte 4:37.21-gyel a második helyen állt), ennek kapcsán Petrov Árpád edző mindössze ennyit jegyzett meg: „Remek előjel!”

Hosszabb értékelésre – egyelőre – tulajdonképpen nincs is szükség, hiszen a számok sohasem hazudnak. No meg nem is olyan nagyon nehéz értékelni ezt a teljesítményt, úgy pláne nem, ha hozzátesszük a szombati remek produkciót: Hosszú Katinka 200 vegyesen szintén a világ idei legjobbjával (2:08.55) győzött – idén eddig még 2:10 alá sem jutott a magyar klasszis (2:10.46). A szombaton a ranglista második helyre szoruló japán kiválóság, Ohasi Jui hazája vb-re kvalifikáló nemzeti bajnokságán úszta a 2:09.14-es időt. Vagyis tulajdonképpen csúcsformában, míg Hosszú attól azért még messze van, mert bár szerdától szombatig Debrecenben kerül sor az országos bajnokságra, amely szintén kvalifikál a nyári világbajnokságra, a csapatba kerülés miatt még a tavalyi, nehéz hónapokat megélő Hosszú Katinkának sem kellett volna aggódnia.

A mostaninak meg kiváltképp nem kell. És akkor még nem beszéltünk a Marseille-ben szombaton 200 pillangón aratott győzelméről, mert az meg az idei világranglista második helyét jelenti a számára (2:07.84)…

GOLDEN TOURS-SOROZAT, MARSEILLE
Magyar érdekeltségű eredmények:
Férfiak
400 m vegyes:
1. Verrasztó Dávid 4:17.11.
Nők
200 m pillangó:
1. Hosszú Katinka 2:07.84, 2. Szilágyi Liliána 2:08.01
200 m vegyes:
Hosszú 2:08.55