Úszás: a világbajnok megmentette egy turista életét

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2019.07.09. 22:33
null
Filippo Magnini és a párja, Giorgia Palmas (Fotó: AFP)
A már visszavonult, kétszeres világbajnok Filippo Magnini azzal került be a hírekbe Olaszországban, hogy segített egy turistának.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint egy szardíniai strandon történt az eset. Egy friss házas férfi a párjával fürdőzött, amikor feltámadt a szél, és a vízbe esett a felfújható unikornisukról. A víz hidegebb volt, mint arra számított, és láthatóan bajba került, nem mozogtak a végtagjai. A pár barátai egyből szóltak a vízimentőknek, mégsem ők, hanem a közelben tartózkodó Magnini sietett először a férfi segítségére, akinek a fejét a víz fölött tartva megvárta, amíg megérkeztek a vízimentők.

„Látszott, hogy bajban van. Megijedt, nem tudott mozogni, és tengervizet is nyelt. Amikor odaértem hozzá, beszélni sem tudott. Csak azt tettem, amit helyesnek éreztem – olyan gyorsan odaúsztam, ahogyan csak tudtam. A legfontosabb, hogy biztonságba került” – mondta az esetről a 37 éves Magnini, aki párjával, a modell és televíziós személyiség Giorgia Palmasszal tartózkodott a közelben.

A 2017 decemberében visszavonult Magnini nagymedencében 2005-ben és 2007-ben is világbajnoki címet nyert férfi 100 méter gyorson, és nyolc Európa-bajnoki címet is szerzett. 2018 végén tiltott teljesítménynövelő szer használata miatt négyéves eltiltással büntette az olasz doppingellenes ügynökség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik