Akárcsak tavaly, idén is bejutott a legjobb négy közé a női kosárlabda Euroligában a Sopron. A final fourba kerülést ez alkalommal a bourges-i győzelemmel tette biztossá az első számú magyar együttes, amelynek vezetőedzője, Roberto Íniguez interjút adott lapunknak. A spanyol szakember elmondta, most még nem állítaná, hogy karrierje legnagyobb sikerén van túl, hiszen hátravan az elődöntő és a helyosztó, s akár ott is jöhetnek újabb bravúrok. Arra a kérdésre, hogy folytatja-e a megkezdett munkát Sopronban, egyelőre kitérő választ adott.

Szakírónk Szófiából küldött jelentést a rövid pályás gyorskorcsolyázók világbajnokságáról, ahol szinte hihetetlen események történtek. Liu Shaolin Sándor – vélhetően – két éremről is lemaradt, mert az 1500 méteres távon az elődöntőben, míg 500 méteren a fináléban zárták ki. Hogy az olimpiai bajnok miként kommentálta a bírók döntését, megtudhatják beszámolónkból, miképpen azt is, a nyomasztó előzmények után miként teljesített a Shaolinnal felálló férfiváltó.

Vasárnap ötvenéves az olimpiai bajnok úszó, Szabó József. A sportág berkeiben csak Joe-nak becézett egykori klasszis a jeles ünnep alkalmából interjút adott a Nemzeti Sportbak. Szöul ötkarikás aranyérmese elmesélte, miért döntött úgy igen fiatalon, mindössze 23 esztendősen, hogy befejezi a karrierjét, s azt is felelevenítette, hogy miként élték át azokat a testi fenyítéseket, amelyek ma már szinte elképzelhetetlenek. Emellett beszélt arról is, mi tenné a leginkább boldoggá mostanság.

Ott voltak munkatársaink Zólyomban, ahol sporttörténeti meccs szemtanúi lehettek: először játszott magyar csapat playoffmeccset a szlovák élvonalbeli jégkorongbajnokságban. A MAC Újbuda vendégjátékának egy kívülről szocreál benyomást keltő csarnok adott otthont, de belépve a létesítménybe bizony elámultunk, hiszen egy igazán modern, 5400 férőhelyes aréna a Zvolen otthona, amelyben még fél ház esetén is félelmetes hangulatot tudnak teremteni a drukkerek. Hogy miként alakult a szombati csata, kiderül riportunkból.