Úszás: Milák Kristóf betartotta, amit Virth Balázsnak ígért

Vágólapra másolva!
2023.09.05. 09:07
null
Milák Kristóf jókedvű és motivált volt a visszatérése utáni első edzésén (Fotó: Szabó Miklós)
Mint beszámoltunk róla, szeptember 4-én újra edzésbe állt a fukuokai világbajnokságot kihagyó olimpiai bajnok és világbajnok úszó, Milák Kristóf, aki edzője, Virth Balázs szerint jókedvű és motivált volt az első edzésén. Sós Csaba pedig lapunknak arról beszélt, szeretné, ha új időpontban és megváltozott lebonyolítással rendeznék meg az országos bajnokságokat.

 

Sós Csaba (Fotó: Nemzeti Sport)
Sós Csaba (Fotó: Nemzeti Sport)

Klasszisunk visszatérését, illetve azt, hogy a jövőben ne „forduljon bele” abba az utcába, amelyikbe a tavasz folyamán beleszaladt, Sós Csaba is segíti, hiszen a Virth-tanítványoknak összeállított felkészülési terv részét képezik a szövetségi kapitány által kitalált újdonságok is.

„Eddig azért áprilisban rendeztük az országos bajnokságot, mert több olyan szám is volt, amelyben négy magyar versengett azért, hogy indulhasson az év legfontosabb versenyén, s mivel nem szerettem volna, hogy utolsó pillanatig csatázzanak, az ob végén kihirdettem a védett úszókat – mondta el lapunknak a kapitány. – Az igazság az, hogy a helyzet megváltozott. Jól láthatóan ez az egyik gyenge pontunk jelenleg. Hogy mire gondolok? Arra, hogy azok, akiknek a középdöntőben egyéni csúcs kellett a világbajnokságon a fináléba jutáshoz, a döntőben már nem tudtak javulni.

Ezen változtatnunk kell, éppen ezért szeretném, ha a magyar bajnokságon már középdöntők is lennének, és az időpontját is júniusra tervezem, hogy legyen még egy jó kis versenyzési lehetősége mindenkinek az olimpia előtt. Ezen még van vita az edzőbizottságon belül, de remélem, hogy elfogadják a javaslatomat. Ami Milák Kristófot, de egyébként a többieket is illeti: kellenek a kihívások a felkészülés során. Az úszók nagyjából egy hónapig látnak előre, minden más távolinak tűnik, így minél több versenyre van szükségük. Az áprilisi ob időpontjában is szeretnék itthon egyet.”

A kapitány és Virth Balázs, Milák edzője elárulta, már az őszt is „teletűzdelték” versenyekkel, ami pedig a sportág magyar kedvelőit illeti: Tokió bajnoka rajtkőre lép a debreceni rövid pályás országos bajnokságon november 1. és 4. között.

Virth Balázs (Fotó: Árvai Károly)
Virth Balázs (Fotó: Árvai Károly)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik