Paraúszó-vb: Pap Bianka és Száraz Evelin is bronzérmes Manchesterben

Vágólapra másolva!
2023.08.05. 22:30
null
Pap Bianka bronzérmet szerzett 100 gyorson a paraúszó-vb-n (Fotó: Magyar Paralimpia Csapat/Fb)
A paralimpiai bajnok Pap Bianka és a paralimpikon Száraz Evelin is bronzérmet nyert a Manchesterben zajló paralimpiai kvalifikációs paraúszó-világbajnokság szombati napján.

 

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) tájékoztatása szerint Pap az S10-es sérültségi kategória 100 méteres gyorsúszásában, a világbajnoki bronzérmes Száraz az SB6-os kategóriában, 100 méter mellen végzett harmadikként.

Pap kedden 200 méter vegyesen, szerdán 400 méter gyorson is aranyérmes volt Manchesterben, míg a szintén paralimpiai bajnok Konkoly Zsófia kedden 200 méter vegyesen diadalmaskodott az SM9-es kategóriában, szerdán pedig második lett 100 méter pillangón. Konkoly szombaton 100 méter háton szerepelt és hetedik lett.

A manchesteri vb vasárnapig tart, hét magyarral az indulók között. A viadalon a versenyszámok arany- és ezüstérmes sportolói országkvótát szereznek a 2024. augusztus 28. és szeptember 8. közötti párizsi paralimpiára. Magyarországnak hat kvótája van: kettő úszásban, kettő sportlövészetben, s egy-egy atlétikában és kerékpárban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik