Paraúszó-vb: Pap Bianka és Konkoly Zsófia szerdán is érmet szerzett

Vágólapra másolva!
2023.08.02. 22:31
null
Pap Bianka megvédte vb-elsőségét (Fotó: hparalimpia.hu)
Pap Bianka és Konkoly Zsófia a keddihez hasonlóan a szerdai versenynapon is érmet nyert a Manchesterben zajló paralimpiai kvalifikációs paraúszó-világbajnokságon.

Pap kedden az SM10-es sérültségi kategória 200 méteres vegyesúszó számában csapott elsőként a célba, szerdán pedig 400 méter gyorson – amelyen a legutóbbi paralimpián ezüstérmes volt – megvédte tavalyi vb-címét. Az esti döntőt óriási fölénnyel nyerte, a második helyezettet 5.14 másodperccel előzte meg.

Konkoly kedden szintén 200 méter vegyesen diadalmaskodott az SM9-es kategóriában, szerdán második lett 100 méter pillangón, amelynek ő a paralimpiai címvédője, és tavaly a vb-n is megnyerte ezt a számot.

A manchesteri vb vasárnapig tart, hét magyarral az indulók között. A viadalon a versenyszámok arany- és ezüstérmes sportolói országkvótát szereznek a 2024. augusztus 28. és szeptember 8. közötti párizsi paralimpiára. Magyarországnak hat kvótája van: kettő-kettő úszásban és sportlövészetben, egy-egy pedig atlétikában és kerékpárban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik