Úszás: Illés Fanni elengedte már, hogy paralimpiai bajnok lesz, de...

VINCZE SZABOLCS, PUSZTAI VIOLAVINCZE SZABOLCS, PUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2021.08.18. 09:14
Illés Fanni világ- és Európa-bajnoknak mondhatja magát, az eddigi pályafutásából a riói felkészülésére a legbüszkébb, miután azt több dolog is hátráltatta. Bár Párizsig még szeretné folytatni, az i-re a pontot a tokiói paralimpián akarja feltenni. De ez nem feltétlenül jelenti, hogy paralimpiai bajnok akar lenni, azt már elengedte.  

A 29 éves paraúszó – aki az augusztus 24-én kezdődő tokiói paralimpián 100 méteres mellúszásban indul – sokáig azt gondolta, azért született alsó lábszárak nélkül és összenőtt ujjakkal, hogy paralimpiai bajnok legyen. Már túl van három paralimpián, ez azonban még nem adatott meg neki. Már feladta, hogy a testi fogyatékosságának megfelelő kategóriába sorolják, aztán jött ez a fordulat az életében, s vele együtt a sikerek is. Onnantól pedig nem is az lett a legfontosabb, hogy elérje az álmát.

Azt mondja, 2021 eddigi élete topéve, ezért is bízik benne, hogy Tokióból éremmel tér haza. Ezúttal az sem stresszeli, hogy a családja, édesapja a lelátóról szurkol, az eddig úgysem jött be. Ennek a miértjéről is beszél videónkban, mint ahogy arról is, mennyi támogatást kapott a szüleitől ahhoz, hogy sikeres parasportoló lehessen. Továbbá szóba kerül az is, hogy miért néz fel Hosszú Katinkára.

Ha még többet szeretne megtudni a Vasas paraúszójáról, keresse a csütörtöki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik