Uszonyos úszás: Senánszky Petra világcsúcsra tör

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.12.24. 14:26
Az uszonyos úszó Senánszky Petra világcsúccsal szeretné megnyerni a világjátékokat, a nem olimpiai sportágak legnagyobb multisporteseményét, amelyet 2017-ben Wroclawban rendeznek meg.

„Fantasztikus évet zártam. Tavasszal többször is sikerült megjavítanom saját legjobb időeredményeimet, amelyek ezáltal világcsúcsokat is jelentettek. Az eredmények lelkesítő löketet adtak, amitől még jobban szerepeltem” – nyilatkozta a Magyar Olimpiai Bizottság sajtószolgálatának Senánszky Petra, aki a nyári világbajnokságon mindhárom egyéni számában világrekorddal győzött.

A 22 éves sportoló jövőre is indul világkupákon és az Európa-bajnokságon, a legfontosabb versenye azonban a világjátékok lesz.

„Nagyon várom, mert ott egyéni versenyszámban korábban még nem indulhattam. Szeretnék Wroclawban is világcsúcsot úszni. Az 50 és a 100 méteres uszonyos gyorsúszásban is világcsúcstartóként állok rajthoz, és legalább egyszer szeretném meghallgatni a magyar himnuszt, de akkor lennék igazán boldog, ha ez kétszer adatna meg” – mondta a debreceni versenyző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik