Uszonyos úszás: ismét taroltak a magyarok, éremeső a vk-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.25. 08:47
Nyolc arany-, egy ezüst- és három bronzérmet szerzett a magyar csapat a poznani uszonyosúszó-világkupán. A búvársportág legrangosabb sorozatának első állomásán a felnőtteknél Senánszky Petra triplázott, Kosina Gergő pedig kétszer állhatott fel a dobogó tetejére.

A szezonnyitón uralták az uszonyos gyorsúszást a magyarok. A tavalyi vb-n mindhárom távon győztes Senánszky Petrát ezúttal sem tudták legyőzni, míg Kosina Gergő 100-on és 200-on ért először célba. A debreceni egyetemista lánynak ráadásként jutott még egy érem, miután testvérével, Senánszky Flórával, valamint a juniorkorú Szabó Anitával és Szűcs Rebekával váltóban a második helyen végeztek. Senánszky Petrát ezúttal sem tudták legyőzni, míg Kosina Gergő 100-on és 200-on ért először célba. A debreceni egyetemista lánynak ráadásként jutott még egy érem, miután testvérével, Senánszky Flórával, valamint a juniorkorú Szabó Anitával és Szűcs Rebekával váltóban a második helyen végeztek.

Kosina Gergő és Senánszky Petra
Kosina Gergő és Senánszky Petra

A magyarok a nyári felnőtt- és junior-világbajnokságon való jó szereplés érdekében a szokásosnál korábban kezdték a felkészülést, ezért vállalták be a poznani viadalt is.

Senánszky és Kosina jó eredményei azért is biztatóak, mert az idei vb kvalifikál a nem olimpiai sportágak legnagyobb multisporteseményére, a 2017-es világjátékokra.

A junioroknál Szabó Anita is triplázott. A fiatal búvárúszó sokoldalúságát mutatja, hogy 50, 200 és 400 méteren, illetve két úszásnemben, uszonyos gyorson és felszíni úszásban is nyert.

Ismét taroltak a magyarok
Ismét taroltak a magyarok

A 18 éven aluliak mezőnyében még Mozsár Alex, Nyerges Petra és Szűcs Rebeka is felállhatott a dobogóra.

A Világkupa sorozat második fordulójának Magyarország ad otthont. A hagyományosan Egerben rendezendő versenyre február 27-28-án kerül sor.

USZONYOSÚSZÓ-VILÁGKUPA, POZNAN
FELNŐTTEK

Férfi 100 m uszonyos gyorsúszás: 1. Kosina Gergő
Férfi 200 m uszonyos gyorsúszás: 1. Kosina Gergő
Női 50 m uszonyos gyorsúszás: 1. Senánszky Petra
Női 100 m uszonyos gyorsúszás: 1. Senánszky Petra
Női 200 m uszonyos gyorsúszás: 1. Senánszky Petra
Női 4x100 m felszíniúszás-váltó: 2. Debreceni Búvárklub (Senánszky P., Szűcs, Senánszky F., Szabó).

JUNIOROK
Lány 50 m uszonyos gyorsúszás: 1. Szabó Anita
Lány 200 m felszíni úszás: 1. Szabó Anita, 3. Nyerges Petra
Lány 400 m felszíni úszás: 1. Szabó Anita
Fiú 400 m felszíni úszás: 3. Mozsár Alex
Lány 100 m uszonyos gyorsúszás: 3. Szűcs Rebeka

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik