Uszonyos úszó Eb: két magyar arany két világcsúccsal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.03. 12:39
Fantasztikus magyar sikerrel zárult a 25. uszonyos úszó Európa-bajnokság Olaszországban. A lignanói kontinensviadal záró napján az addig két számban is győztes Senánszky Petra újabb világcsúccsal nyerte meg az 50 méteres uszonyos gyorsúszás fináléját, így három aranyérmével az egész női mezőny legeredményesebb versenyzője lett! Ugyanebben a versenyszámban Varga Krisztina a 4. helyen végzett.

A férfiak becsületét Kosina Gergő mentette meg: ő a 200 méteres uszonyos gyorsúszásban – ugyancsak világcsúccsal – szerzett aranyérmet.

A mezőny egyik legrutinosabb tagja, Kanyó Dénes remek versenyzéssel az 5. helyen végzett a 200 méteres uszonyos felszíni úszásban.

A magyar válogatott 4 arany-, és 1 ezüstéremmel az éremtáblázat második helyén végzett.

Miklós Adrienn szerint a magyar csapat hozta azt a teljesítményt, amire számítottak. „Azzal, hogy az éremtáblázat második helyén végeztünk, továbbra sem kérdés, hogy a sportág legjobbjai közé tartozunk. Még nem ér véget az uszonyos úszók lignanói szereplése, hisz a hétfőn kezdődik az I. Egyetemi Nemzetközi Bajnokság, amelyen hatfős csapattal képviselik hazánkat a legjobb uszonyos úszó egyetemisták, köztük Senánszky Petra. Ez a verseny fontos lépés afelé, hogy az uszonyos úszás bekerüljön az Universiade programjába" – mondta a Magyar Búvárszakszövetség főtitkára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik