Cseh László felülmúlta Turi György várakozásait Antwerpenben

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2011.05.02. 12:16
null
Cseh László esetében muszáj a négyhetes ciklusokat színesíteni egy-egy versennyel<br />(Fotó: Tumbász Hédi, NS-archív)
Címkék
Az úszók antwerpeni nyílt belga bajnokságának záró napján is születtek magyar győzelmek – a pénteki hat és a szombati négy aranyérem után vasárnap öt elsőségnek örülhettek a mieink. Cseh László – akárcsak pénteken – a belga bajnokság vasárnapi versenynapján is duplán örülhetett.

Turi György tanítványa előbb 200 méter vegyesen, majd 100 pillangón sem talált legyőzőre. Különösen 200 vegyesen aratott győzelme érdemel említést – nem is az arany, inkább az időeredmény miatt.

„Végre ismét két percen belül úszott Laci, ez már elfogadható idő. Nem kell sietnünk, látszik, hogy szép lassan lépeget előre” – mondta el Turi György.

Azt pedig már csak mi tesszük hozzá, hogy az 1:59.61-es – igazi ellenfelek nélkül úszott – időeredmény jelenleg az idei világranglista tizenkettedik helyét jelenti Cseh László számára. Aki ezután még 100 méter pillangón (53.16) is odaért az első helyre. A belga bajnokság azonban nem a győzelmek miatt volt fontos.

„Laci jobban teljesített a három nap alatt, mint ahogy vártam, azt hittem ugyanis, hogy a kemény munka még jócskán érezteti a hatását, s gyengébben úszik. De nem! Még úgy is elégedett vagyok vele, hogy menet közben »beállt« a combja, s mivel nincs velünk masszőr, nem igazán tudtuk orvosolni – árulta el az edző.

Arra a kérdésre, miért van szükség több versenyre, mint korábban, őszintén válaszolt.

„Cseh Laci nem most kezdte a szakmát, így muszáj a négyhetes ciklusokat színesíteni egy-egy versennyel, nem várhatom el tőle, hogy mindig csak az igát húzza. Emellett ő hiába gyakorolja rengeteget a harminchárom méteres Kőér utcai uszodában a fordulók utáni kidelfinezést, ha a versenyeket ötven méteres medencében rendezik... Más a tempószám, más a ritmus, amihez igenis hozzá kell szokni újra és újra. Az évet kifejezetten úgy építettük fel, hogy több versenyen induljon Laci, hiszen látszik: ahogy közeledik a számonkérés ideje, vagyis a világbajnokság, egyre jobb formába kerül.”

Cseh duplája mellett Kapás Boglárka is két aranyat szerzett, az ifjúsági olimpiai bajnok 200 méter háton és 200 méter gyorson is győzött. Szintén első helynek örülhetett Bodor Richárd 100 méter mellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik