Kis Gergő 400 m-en már elhiszi: jó vegyes úszó

Vágólapra másolva!
2010.07.12. 14:38
null
Kis Gergő saját bevallása szerint leginkább az állóképességéből él meg egy versenyen
Kiválóan versenyzett, pazar eredményeket ért el Kis Gergő az egri országos bajnokság négy napján, például megszerezte a legnagyobb skalpot hazai pályán: 400 méter vegyesen legyőzte Cseh Lászlót.

– A versenyek előtt, alatt és után mindig kedélyesen elbeszélgetünk, ám ha arra kérem, hosszabban nyilatkozzon, rendszerint nehezen áll kötélnek. Miért?
– Mert nem szeretem, ha bárki terhet rak rám – válaszolta Kis Gergő. – Nem szeretem, ha bárki bármit elvár tőlem, azt már sokkal inkább, ha „fű alatt" odamegyek egy versenyre, és jól teljesítek.

– De az utóbbi évek eredményei alapján talán jogos is, ha például a közelgő margitszigeti Európa-bajnokság kapcsán esélyesként emlegetik.
– Bele kell ám ebbe szokni... Igazság szerint nem olvasom el az ilyen témájú cikkeket, nem hallgatom meg az esélylatolgató nyilatkozatokat, csak megyek a saját fejem és az edzőm, Farkas András után. A munkában hiszek.

– Ritka megszólalásai alkalmával sohasem felejti el megjegyezni, hogy rengeteget dolgoznak Ajkán.
– Mert Bandi bácsival együtt valljuk: csak így születhet eredmény. Mindig is az ilyen típusú munkára esküdtem, ezért van az, hogy egy-egy edzésen még a versenyekhez közeledve is sok-sok kilométert úszom.

– Az egri országos bajnokságon kiemelkedően teljesített. Elégedett?
– Az edzőm mindig azt mondja, hogy az ember sosem lehet elégedett.

– Nem gondolja, hogy aki négyszáz méter vegyesen legyőzi a szám Európa-bajnokát...
Jó, megadom magam, igaza van. Ugyanakkor az első kétszáz méterben szerintem még lehet több tizedet találni, és mentálisan össze kell kapnom magam háton, mert ezt az úszásnemet borzasztóan utálom.

SZAVAZÁS

Hány aranyérmet szerzünk a budapesti úszó Európa-bajnokságon?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

– Az idén alig versenyzett, hol sérült volt, hol beteg, majd a bajnokság előtt azt találta mondani, hogy ön nem vegyes úszó, csak jól tud vegyesen úszni. Még mindig így gondolja?
– Visszakérdezek. Látott úszni vegyesen Egerben. Tetszett-e?

– Igen.
Most már talán én is el merem hinni, hogy nem is vagyok olyan rossz vegyes úszó... De csak négyszázon, mert a kétszáz nekem túl rövid. Én leginkább az állóképességemből élek egy versenyen.

– Ezt komolyan mondja? Éppen ön, aki olyan káprázatos hajrára képes, mint kevesen a világon?
Látja, ezt nagyon élvezem. Nagyképűen hangzik, de tetszenek a hajráim. Amikor érzem, hogy az ellenfelek lassulnak, amikor ugyan mennek előre, de lassabban, mint én, és amikor a szívem az agyamban dobog, és csak gyorsulok, gyorsulok, gyorsulok. Egyszerűen imádom ezt!

– Akkor most jön az, amit nem szeret. Egyre jobb formája mire lehet elég az augusztusi Eb-n?
Mostantól már nem nagyon lehet varázsolni, de edzünk tovább keményen, akárcsak eddig. Ismeri a mondást: aki nem dolgozik, ne is egyék! Legyen ennyi a válaszom a kérdésére, és az, hogy megteszek minden tőlem telhetőt a Margitszigeten.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik