Úszás: három magyar aranyérem a pescarai versenyen

Vágólapra másolva!
2010.06.18. 18:09
null
AZ EB-JEGYEKET A KÉPRE<br />KATTINTVA RENDELHETI MEG!
Címkék
Jakabos Zsuzsanna kettő, m&iacute;g Cseh L&aacute;szl&oacute; egy sz&aacute;mban diadalmaskodott az olaszorsz&aacute;gi Pescar&aacute;ban 47. alkalommal ki&iacute;rt Settecolli-kupa elnevez&eacute;sű nemzetk&ouml;zi &uacute;sz&oacute;viadal p&eacute;nteki napj&aacute;n.

Jakabos Zsuzsanna előbb 2:08.80 perces idővel győzött 200 méter pillangón, majd alig félórával később, 400 méter vegyesen sem talált legyőzőre 4:44.17 perces eredményével.

A férfiak hasonló számában kettős magyar siker született, ugyanis a 2005-ös világbajnok Cseh László mögött Verrasztó Dávid lett a második.

Előbbi 4:13.08 perccel, míg utóbbi 4:15.48 perccel csapott a célba.

Csütörtökön Mutina Ágnes nyert ezüstérmet 400 méter gyorson, aki csak a világcsúcstartó világbajnoki címvédő olasz Federica Pellegrini tudta legyőzni a fináléban 

TURI GYÖRGY: LESZ MÉG JOBB!

Cseh László edzője, Turi György jobb időt várt tanítványától 400 vegyesen, de nem bánkódott különösebben emiatt. „Minden úszásnemben van még egy másodperc, vagyis nincs miért aggódnunk. Laci lassan kezdett, gyorson meg már akkora volt az előnye, hogy kiengedett" – mondta a tréner.

 

„Ha hátbaveregetés nem is, egy kis paskolás talán jár nekünk – reagált Cseh László. – Nem volt tökéletes döntő, egyszerűen nem mertem magam odatenni, féltem, hogy a végére elfogy az erőm. De nem fogyott el, és ez jó! Akkor lenne gond, ha a szervezők itt kerülgetnének valamiféle lélegeztetőgéppel, de nem kell, sőt megint beugranék a medencébe egy jót versenyezni!"  

 

Ha Cseh László teljesítményét kiválóra értékeljük, nehéz jelzőket találni Jakabos Zsuzsanna pénteki produkciójára. A pécsi lány 200 méter pillangón megközelítette élete legjobbját (2:08.34), amelyet még a római vb-n úszott. Űrruhában...

 

Nem véletlenül jegyezte meg Fehérvári Balázs a csinos úszólányról, hogy „Zsuzsi élete minden szempontból rendben van, keményen dolgozik, mondja és látszik is rajta, hogy szeret úszni, egyszerűen élvezi az egészet."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik