A kapitány jobb szereplést vár az Eb-n, mint négy éve

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.06.15. 13:11
null
Kiss László nem ok nélkül bízik a vb-n parádézó magyar úszókban (Fotó: Németh Ferenc, NS-archív)
Címkék
A két aranyat és hét érmet hozó, szintén Budapesten rendezett 2006-os Európa-bajnokságot felülmúló szereplést jósolt az augusztus 4. és 15. között sorra kerülő margitszigeti kontinensbajnokságra Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya az esemény előtt 50 nappal tartott sajtótájékoztatón.

Kiss szerint egy olyan erős csapat formálódik soraiban négy világklasszissal – Cseh László, Gyurta Dániel, Hosszú Katinka, Verrasztó Evelyn –, amely három olimpián is eredményes lehet.

A 200 mellen világbajnok Gyurta elmondta, hogy felkészülésében az ob lesz majd az igazi fokmérő, de mindenképpen biztató számára a rövidebb távot illetően is, hogy június 6-án 100-on sikerült legyőznie az olimpiai bajnok japán Kitadzsima Koszukét.

Az úszók számára a három hét múlva sorra kerülő országos bajnokság utáni edzőtáborokkal ér véget az Eb-felkészülés. Külön motivációt jelenthet, hogy a kontinensviadal legjobb magyar férfi és női versenyzője egy Mercedes gépkocsit kap egyéves használatra.

Az Európa-bajnokság döntőire a legolcsóbb jegyek 2100 forintba kerülnek, míg bérleteket 6500 forinttól lehet vásárolni. A délelőtti előfutamokra, valamint a szinkronúszó- és műugróversenyek selejtezőire ingyenes lesz a belépés.

Az augusztus 4-i megnyitóünnepségen a száztagú cigányzenekar játssza majd a Himnuszt és szerephez jut az olimpiai bajnok férfi vízilabda-válogatott is. A sajtótájékoztatón elhangzott még, hogy az Eb-re a gyalogosoknak megnyitják a Margit hidat, így onnan is megközelíthető lesz a Hajós Alfréd uszoda.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó-szövetség elnöke bejelentette, hogy a MÚSZ bírja Orbán Viktor miniszterelnök támogatását, így tervezi, hogy pályázik a 2015-ös világbajnokság rendezésére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik