Wimbledon: Babosék döntő szettben kikaptak a 16 között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.10. 20:03
null
Babos Tímea befejezte szereplését Wimbledonban (Fotó: AFP)
A Babos Tímea, Andrea Hlavácková kettős három játszmában kikapott (6:3, 6:7, 6:3) a Szvetlana Kuznyecova, Kristina Mladenovic duótól a wimbledoni teniszbajnokság női páros versenyének harmadik fordulójában, így nem jutott be a legjobb nyolc közé.

 

Babos Tímea presztízsmeccsre készült, hiszen a háló másik oldalán az egyesben negyeddöntős Szvetlana Kuznyecova mellett az a Kristina Mladenovic állt, akivel a magyar hölgy 2014-ben döntőbe jutott Wimbledonban, valamint 2015-ben három WTA-tornát nyert.

Babosék nem kezdték jól a meccset, az első játszmában kétszer is elveszítették az adogatójátékukat (1:5), és bár sikerült szorosabbá tenniük a végét, alig több mint fél óra után szetthátrányba kerültek. A második játszmában mindkét páros hozta a szervagémjeit, Babosék 5:4-nél és 6:5-nél is szettlabdához jutottak, de „csak” a tie-breakben tudtak egyenlíteni (7–3).

A döntő felvonás elején a magyar, cseh páros hamar brékelőnybe került, utána azonban háromszor is elveszítette az adogatójátékát, amit fogadóként már nem tudott kompenzálni. Babosék 2 óra 2 perces mérkőzésen vereséget szenvedtek, így a legjobb tizenhat között búcsúztak.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (31 600 000 font, fű)
NŐI PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ
Kuznyecova, Mladenovic (orosz, francia)–Babos, Hlavácková (magyar, cseh, 4.) 6:3, 6:7, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik