US Open: rövidebb meccsek és felnőtt labdaszedők jöhetnek

Vágólapra másolva!
2020.05.31. 18:31
null
Charterjáratok, rövidebb meccsek és felnőtt labdaszedők jöhetnek a US Openen (Fotó: AFP)
Rövidebb mérkőzésekben is gondolkodnak a tervek szerint augusztus 31-én elrajtoló amerikai nyílt teniszbajnokság szervezői.

 

Stacey Allaster, az Egyesült Államok teniszszövetségének (USTA) főigazgatója vasárnap közölte, hogy várhatóan június második felében döntenek a Grand Slam-torna megrendezéséről, illetve lebonyolítási módjáról.

„Egyelőre várjuk a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további fejleményeket, még semmi konkrétum nincs. Annyi biztos, hogy maradunk a tervezett időnél és helyszínnél”– jelentette ki.

Az előkerülő javaslatokról szólva, úgy fogalmazott, hogy – noha tavaly a 850 ezer néző jelentős jegybevételhez juttatta a USTA-t – egyre valószínűbb a zárt kapus rendezés. Emellett az edzésekre érkező játékosok nem használhatnák az öltözőket, hanem a tréning után rögtön visszatérnének a hotelbe. Ha a férfi teniszezők kérik, előfordulhat, hogy csak két nyert szettig tartanak az ő mérkőzéseik is. A találkozókon előnyben részesülne a sólyomszem-technológia, kevesebb vonalbíró dolgozna a pályákon, és csak felnőtt labdaszedőket alkalmaznának.

A játékosokat Párizsban, Bécsben, Frankfurtban, Buenos Airesben és Dubaiban „gyűjtenék össze”, majd – negatív vírusteszt esetén– charterjáratokkal juttatnák el New Yorkba. A Billie Jean King National Tennis Centerben aztán naponta ellenőriznék a testhőmérsékletüket, illetve tesztelnék őket.

A szervezők mindenképpen csökkentenék a teniszezők kíséretének a létszámát, hogy ne akár 7-8 ember társaságában érkezzenek. Például a helyszínen biztosítanának nekik masszőrt és fizioterapeutát is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik