Megtört az átok, Fucsovics győzött a US Open főtábláján!

Vágólapra másolva!
2020.09.02. 00:27
null
Fucsovics Márton legyőzte bolíviai ellenfelét (Fotó: AFP)
A férfi teniszezők US Openjén az 1. fordulóban a legfrissebb világranglista 66. helyén álló Fucsovics Márton a 97. pozícióban rangsorolt bolíviai Hugo Dellien ellen lépett pályára és aratott 1 óra 48 perc alatt háromszettes győzelmet. A magyar éljátékos pályafutása első főtáblás győzelmét aratta a US Openen, és a folytatásban a 14. helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrovval találkozik, akit a múlt héten már legyőzött.

US OPEN, NEW YORK (53 402 000 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, 1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)
Fucsovics Márton–Hugo Dellien (bolíviai) 6:3, 6:3, 6:1

Pályafutása során ötödik alkalommal szerepelt a US Open főtábláján Fucsovics Márton, ám eddig még nem sikerült ott győzelmet aratnia, azaz mindig az 1. forduló jelentette számára a végállomást. Most viszont nem így történt, ötödik nekifutásra sikerült megszakítani a rossz sorozatot: a bolíviai Hugo Dellien ellen egy kezdeti bizonytalankodást leszámítva magabiztos tenisszel, összességében könnyű és – ami talán fontosabb – gyors győzelmet aratott.

US OPEN 2020
US OPEN 2020

Az a kezdeti bizonytalankodás Fucsovics második adogatójátékára vonatkozik, amelyet Dellien elvett – ám többet már nem tudta a 27 éves bolíviai elhappolni az innentől kezdve koncentráltan játszó Fucsovicstól az adogatását.

Sőt, Fucsovicsot olyannyira felmérgesítette az elvesztett harmadik játék, hogy a dél-amerikai 3:1-es vezetése után már nem is engedélyezett több játékot ellenfelének az első játszmában: sorozatban öt gémet nyerve 36 perc alatt 6:3-ra zsebre vágta az első szettet.

A második játszma annyiból másképpen alakult, hogy Dellien nem tudott brékelni az elején, 3:3-ig mind a két fél megnyugtatóan hozta a saját adogatását. Onnantól viszont Fucsovics megint rákapcsolt, és kétszer is elvette ellenfele szervajátékát, így ezt a játszmát is 6:3-ra nyerte meg – 41 perc alatt.

Persze, amikor 3:3-nál a magyar fiú rákapcsolt, akkor még talán nem sejthette ő sem, hogy a bolíviainak már nem sok dobása marad: a harmadik szettben ugyanis csupán az első adogatójátékát tudta hozni az egyre fáradtabbá váló dél-amerikai, aki egy ponton „női teniszre” kapcsolt, és hangos nyögésekkel kísérte olykor tenyereseit – amelyek egyre nagyobb számban landoltak a pályán kívül.

Fucsovics ezzel szemben továbbra is összeszedetten játszott, vállalta a hosszabb labdameneteket, olykor viszont a rövidebb befejezésekkel igyekezte meglepni ellenfelét, ami sikerült is: szegény Dellien az utolsó négy játékban mindössze három labdamenetet tudott megnyerni. Ez minden bizonnyal annak is volt köszönhető, hogy 1:1 után Fucsovics adogatásánál Delliennek négy bréklabdát sem sikerült kihasználni, s ez vélhetően végleg lemerítette a bolíviai tartalékjait. A 36 perces szettátlagot a 31 percig tartó, 6:1-re megnyert játszmával sikerült visszaállítani.

„Először győztem főtáblás meccsen az Amerikai Nyílt Teniszbajnokságon itt New Yorkban. Nagy öröm ez számomra, nemcsak a felkészülésemet tekintve, hanem a tavalyi évemet és az ideit nézve is, mert csak ezen a GS-versenyen nem sikerült még meccset nyernem. Csütörtökön újra Dimitrovval csapunk össze, kemény lesz!!!” – írta közösségi oldalán Fucsovics Márton a mérkőzést követően.

Ami a folytatást illeti: következik a 14. kiemelt, korábbi világbajnok Grigor Dimitrov, akit a múlt héten már legyőzött Fucsovics a Cincinnatiből New York-ba áthelyezett ATP 1000-es tornán. A bolgár rivális szintén könnyed, háromszettes sikerrel vette az 1. fordulót, a hazai pályán szereplő Tommy Pault győzte le 6:4, 6:3, 6:1-re.

A modul betöltése néhány percet igénybe vehet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik