Elmarad az Indian Wells-i torna (Fotó: AFP)

 

Az atptour.com-on megjelentek szerint a beváltott jegyek árát vagy visszatérítik, vagy a 2021-es tornára szóló bonokra cserélik. 

A wtatennis.com megerősítette, ami egyébként is logikusnak tűnt, a férfiak tornájával egyidőben a nőit is törölték a „magas egészségügyi kockázatra való tekintettel”. 

„Jelenleg túl nagy kockázatot jelent egy ekkora méretű esemény Riverside megye lakosságára” – mondta David Agus, a Dél-kaliforniai Egyetem egyik orvosa, akivel a szervezők konzultáltak.

Tommy Haas tornaigazgató kifejtette, nagyon csalódottak, de a szurkolók, játékosok, segítők és alkalmazottak egészsége a legfontosabb.

„Készen állunk arra, hogy egy másik időpontban megrendezzük a versenyt, és tanulmányozni fogjuk a lehetőségeket" – tette hozzá a korábbi top 10-es német játékos.

A Los Angelestől 200 kilométerre található Indian Wellsben a 9.7 millió dolláros férfi és a 8.7 millió dollár összdíjazású női tornára 475 ezer nézőt vártak a szűk két hét során. A viadalon hagyományosan a legerősebb mezőny gyűlik össze, a legjobbak közül idén is mindenki nevezett, aki egészséges. 

Babos Tímea közösségi oldalán Kaliforniából adott helyzetjelentést. 

„Ebben a megyében két koronavírusos eset van, és a környéken az átlagéletkor 77-78 év. Az emberek és a szervezők félnek attól, hogy mi történhet, a torna lemondása pedig óriási sokként ért mindenkit, nem gondoltam volna, hogy idáig fajulhat a helyzet. Valószínűleg ez egy óriási lavinát indíthat el. Nekünk két hét múlva lenne a miami verseny is, és ezek Grand Slam-nagyságú tornák, egyelőre nem tudjuk, hogy mi lesz. Nem tudom szavakba önteni, hogy mit érzek – mondta a Facebookon közzétett videoüzenetében. – Ez most tényleg megtörtént? És mi mit csináljunk? Holnap kimegyünk a pályára zárt kapuk mögött edzeni? És mire eddzünk tulajdonképpen, hiszen lehet, hogy most minden versenyt törölni fognak? Elképesztő és hihetetlen.”

Fucsovics Márton, a múlt heti, debreceni Davis-kupa-selejtező hőse viszont egyelőre itthon marad.

„Marci a belgák legyőzése után, vasárnap szabadnapot kapott, és úgy volt, hogy hétfőn hajnalban repül Amerikába –
nyilatkozta az MTI-nek a menedzsment részéről Pákay Péter. – Még éjjel értesültünk az Indian Wells-i torna törléséről, így nem utazott el. Most itthon marad, egyelőre nem tudjuk, hogy pihenéssel vagy edzéssel tölti-e a következő napokat. Nehéz tervezni, mert teljes a káosz az ATP-nél, nem tudni, mi lesz a megvédendő pontokkal, mi alapján alakul a világranglista, és egyáltalán mikor lesz a következő verseny. Hallani már olyat is, hogy talán a miami tornát sem rendezik meg.”