Tenisz: Nadal még nem áll készen, visszalépett az Indian Wells-i tornától

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.03.07. 07:48
Nadal még nincs százszázalékos erőállapotban (Fotó: Getty Images)
A férfi tenisz legendás alakja, a 22-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal visszalépett a 9.5 millió dollár (3.45 milliárd forint) összdíjazású Indian Wells-i kemény pályás tornától. A 37 éves klasszis az Instagram-oldalán közölte a hírt a rajongóival.

 

Rafael Nadal a posztjában azt írta, hogy nagyon szomorú a döntése miatt, de így kellett tennie. „Kemény munkát folytattam és gyakoroltam, s mint tudjátok, a hétvégén teszteltem magam (Carlos Alcarazzal vívott bemutató mérkőzést Las Vegasban – a szerk.), de nem állok készen arra, hogy a legmagasabb szinten teljesítsek egy ilyen fontos viadalon. Ez nem könnyű döntés, sőt igen nehéz, de nem hazudhatok magamnak, ahogyan a rajongók ezreinek sem. Hiányozni fogtok nekem, s biztos vagyok benne, hogy nagyszerű lesz a verseny.”

A 37 éves Nadal részben a tornára való felkészülése miatt érkezett meg jóval korábban a kaliforniai sivatagba, de még nem áll készen az 1000-es tornára. Marozsán Fábián éjjel egyébként sikerrel vette az első akadályt, így bejutott a második fordulóba.

Nadal első ellenfele Milos Raonic lett volna, de a kanadai játékos így a szerencsés vesztesként beugró indiai Sumit Nagallal játszik.

A spanyol közel egyéves kényszerpihenője után januárban, Brisbane-ben tért vissza, de a negyeddöntős mérkőzésén ismét megsérült, emiatt nem tudott elindulni az Australian Openen, és azóta nem versenyzett.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik