Tenisz: filippínó tini verte ki a második kiemelt Bondárt a nagyszombati ITF-tornán

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.28. 18:24
A portói szoros siker után kikapott Ealától Bondár Anna (Fotó: Getty Images)
Három magyar versenyző is érdekelt volt a nagyszombati (Trnava) kemény pályás női tenisztorna első fordulójában, de csak egy jutott tovább a nyolcaddöntőbe.

 

A tornán második kiemelt Bondár ismerős ellenfelet kapott a Fülöp-szigeteki Alexandra Eala személyében. A mindössze 18 éves versenyzővel (aki 2022-ben megnyerte a US Open korosztályos női egyesét) a néhány napja véget érő portói ITF-torna negyeddöntőjében is összecsapott a későbbi győztes magyar teniszező, s három szettben két vállra fektette. A Rafael Nadal akadémiáján pallérozódó Eala viszont most visszavágott a portugáliai kudarcért, négy játékot engedve a WTA ranglistáján 71 hellyel magasabban rangsorolt Bondárnak, akit két szettben búcsúztatott.

Korán búcsúzott a viadaltól Stollár Fanny is: a világranglistán 271. helyen jegyzett teniszező a selejtezőből érkező cseh Nikola Bartunkovától kapott ki két szettben.

A forduló egyetlen magyar sikerét Udvardy Panna jegyezte – a 6. helyen kiemelt magyar versenyző két játszmában búcsúztatta a horvát Iva Primoracot.

TENISZ
ITF TRNAVA (NAGYSZOMBAT)
1. forduló ( a 16 közé jutásért)
Eala (Fülöp-szigeteki)–Bondár (2.) 6:3, 6:1
Bartunková (cseh)–Stollár 6:2, 6:3
Udvardy P. (6.)–Primorac (horvát) 6:3, 6:4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik