Marozsán, Fucsovics és Piros is javított a tenisz-világranglistán

Vágólapra másolva!
2024.02.26. 09:29
Piros Zsombor a karriercsúcsot jelentő 107. helyre jött fel a világranglistán (Fotó: Árvai Károly)
Marozsán Fábián egy helyet javítva az 59., Fucsovics Márton hármat előrelépve a 77., míg Piros Zsombor szintén három helyet ugorva a 107. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Ezen a héten Marozsán és Fucsovics a dubai tornán játszik, előbbi a nyolcadik kiemelt spanyol Alejandro Davidovich Fokinával (24.) mérkőzik meg, míg utóbbi ellenfele a cseh Jirí Lehecka (36.) lesz. A bő egy hete Cherbourg-ban tornagyőztes Piros – akinek karriercsúcs a 107. hely – első kiemeltként erőnyerő a tenerifei challengerverseny főtábláján.

Az ATP-rangsort továbbra is a 24-szeres Grand Slam-győztes szerb Novak Djokovics vezeti a spanyol Carlos Alcaraz és az Australian Open-bajnok olasz Jannik Sinner előtt.

A nőknél változatlanul Bondár Anna a legelőkelőbb helyen álló magyar, aki a hétvégén egyesben és párosban is diadalmaskodott a Portóban rendezett, 75 ezer dolláros ITF-tornán. Ennek köszönhetően kilenc helyet ugorva a 111., őt követve a San Diegó-i főtábláról lemaradó Gálfi Dalma a 133., Babos Tímea pedig a 171. pozícióba visszacsúszó Udvardy Pannát megelőzve a 161.

Az élen változatlanul a lengyel Iga Swiatek áll, a szombaton Dubaiban győztes olasz Jasmine Paolini 12 helyet javítva a 14., míg a döntőben alulmaradó orosz Anna Kalinszkaja 16 helyet előrelépve a 24.  - a WTA honlapja alapján.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik