Djokovics visszavágott Medvegyevnek, negyedszer lett a US Open bajnoka

Vágólapra másolva!
2023.09.10. 21:55
null
Djokovics negyedszer nyyerte meg a US Opent (Fotó: Getty Images)
Az év utolsó Grand Slam tornája, a US Open döntőjét a hétfőtől újra világelső Novak Djokovics nyerte meg a harmadik kiemelt orosz Danyiil Medvegyev ellen: 3 óra 16 perc után három játszmában győzött a szerb klasszis és ezzel megszerezte egyéniben pályafutása 24. GS-tornagyőzelmét.

US OPEN NEW YORK (65 millió dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES
DÖNTŐ

Medvegyev (orosz, 3.)–Djokovics (szerb, 2.) 3:6, 6:7, 3:6

Novak Djokovics azzal léphetett pályára karrierje tizedik US Open döntőjében, hogy bárhogy is alakul a finálé, hétfőtől mindenképpen ő áll a világranglista élén. Medvegyev pedig pályafutása második GS-tornagyőzelmére hajtott – az elsőt is itt szerezte két évvel ezelőtt, éppen Djokovics ellen.

Kettejük 15. összecsapása gyors Djokovics-brékkel kezdődött, majd a szerb meg is őrizte az előnyét, és ugyan fogadóként 5:2-es előnynél még kihagyott két szettlabdát, adogatóként az elsőt behúzta, így 48 perc alatt 6:3-ra nyerte meg az első játszmát.

A második játszma is sok hosszú labdamenetet hozott és az Arthur Ashe Stadion csukott teteje miatt egyre magasabb páratartalmú levegőben voltak kénytelenek játszani a felek, ami mindkettejüket megviselte. Hosszú menetek mellett a szett közepén ugyan mindkettejüknek volt egy-egy kihasználatlan bréklabdája – majd Medvegyevnek egy játszmalabdát is jelentő újabb fogadóelőnye a végén –, ám végül a rövidítésre maradt a döntés. Ami ismét fantasztikus labdameneteket hozott, s Djokovics bírta jobban, aki minimális különbséggel 7–5-re nyerte meg a tie-breaket, így a második szettet is. Ami a maga 1 óra 45 perces idejével az idei torna leghosszabb játszmája volt.

A harmadik szettet megelőzően Medvegyev vállát ápolni kellett, aztán a 27 éves orosz gyorsan brékhátrányba került, de ezt még rögtön vissza tudta venni, ám miután egyre jobban fáradt, 2:3-nál újra elbukta az adogatását, ami már döntőnek bizonyult. Djokovics innen már nem engedte vissza a mérkőzésbe Medvegyevet, s 3 óra 16 perc játék után begyűjtötte 4. US Open győzelmét, egyben 24. Grand Slam-tornagyőzelmét. Utóbbival tovább javította saját rekordját, egyben ő lett a US Open legidősebb bajnoka is.

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik